«Aici vom fuma de luna viitoare»

Ultima actualizare:

    Oana Balint, 23 de  ani, testează deja  condiţiile fumatului în stradă
Oana Balint, 23 de ani, testează deja condiţiile fumatului în stradă

Pe balcon sau în faţa localului. Doar în astfel de locuri se va mai putea pufăi, începând de luna viitoare. Totuşi, patronii de restaurante au început să creeze deja fumoare.

Orice încăpere care are un tavan şi doi pereţi se consideră spaţiu închis. Iar, potrivit legii antifumat, în interiorul ei nu se va mai putea aprinde ţigara. Ca să nu-şi piardă clienţii fumători, patronii de baruri şi restaurante caută soluţii. Oricum ar da-o, tot afară ajung. Cei de la “Old City”, din Centrul Vechi din Capitală au scos în faţa uşii o măsuţă şi două scaune, iar în lateral au pus o scrumieră mare.

“Nu avem încotro. Vor fuma afară şi, între timp, vom amenaja terasa care se află în spate. Ca să ne obişnuim clienţii, am creat un fumoar la uşă”, ne-a explicat unul dintre asociaţi. Oana a ales deja să-şi savureze ţigara afară.

“Mă deranjează, dar este bine, pentru că va fi mai aerisit în interior”, crede tânăra de 23 de ani. În “La Bonita” şi în “Club S”, tot din Centrul Istoric, spaţiul pentru fumători este afară, doar că perimetrul este încălzit cu radiatoare. “Aşa este şi în Europa. Am amenajat un fumoar în faţa clubului şi vom pune mese pe balcon”, ne-a spus Dana, managerul barului “La Bonita”.

Sorin Barbu deţine restaurantele “Alioli”. Are două spaţii. Pe unul l-a transformat în local exclusiv pentru nefumători. În celălalt încă se poate fuma şi speră ca să rămână aşa. “Voi vedea ce spune exact legea şi mă voi conforma. Ideea cu un restaurant pentru fumători şi unul pentru nefumători a fost bine primită”, ne-a declarat Barbu.  

Legea intră în vigoare la 16 martie 

Legea antifumat a fost publicată în Monitorul Oficial la 1 februarie şi va intra în vigoare după 45 de zile de la acest moment. Începând cu 16 martie, românii nu vor mai avea voie să fumeze în spaţiile publice închise, la serviciu, la locurile de joacă, în spitale şi şcoli. Fumătorii care nu se vor supune legii vor primi o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei, iar patronii - de la 5.000 la 15.000 de lei, plus închiderea localului, la a treia abatere. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net