Aici va fi cea mai mare roată din ţară

Ultima actualizare:

     În aceste zile, se toarnă fundația pe care va fi montată „Roata Mare” Foto: Florin Şuler
În aceste zile, se toarnă fundația pe care va fi montată „Roata Mare” Foto: Florin Şuler

Parcul Herăstrău din Capitală va redeveni centrul distracţiei pentru copii şi părinţi! În vara anului viitor, va fi inaugurată cea mai mare roată din România, cu diametrul de 70 de metri.

Reporterii Click! au tras cu ochiul pe şantier şi au aflat că în această săptămână vor începe testele pentru turnarea unui beton special care să suporte noua ”Roată Mare”, ce se doreşte a fi cea mai mare din România. 

Așa arăta vechea Roată
Așa arăta vechea Roată

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, noul parc de distracţii va avea şi un carusel de dimensiuni impresionante. Investiţia este executată de firma Britta Trading, care a realizat şi parcul de distracţii Zorky’s Planet din AFI Palace Cotroceni, cu cel mai mare roller-coaster dintr-un mall din Europa de Est. Acesta are o lungime de 140 de metri. Proiectul care a demarat în urmă cu o săptămână va fi terminat în iulie 2016.

Fostul parc de distracții s-a transformat în șantier și este îngrădit
Fostul parc de distracții s-a transformat în șantier și este îngrădit

”Instalaţiile pe care le-au dărâmat erau vechi şi sperăm să fie înlocuite cât mai repede cu altele moderne, aşa cum există în parcurile din marile oraşe europene. Doar vrem şi noi să fim în rândul lumii!”, crede Simona Racoceanu. Pe 28 aprilie 2014, Primăria Capitalei a început desfiinţarea parcului de distracţii din zona ”Roata Mare”. Au fost demontate atunci toate jocurile: cursa de cai, pista de maşinuţe, trambulinele şi celelalte instalaţii de agrement. Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, ”Roata Mare” funcţiona din 1952, iar piesele erau uzate. De altfel, decizia de a curăţa locul a fost luată deoarece instalaţiile puneau în pericol viaţa copiilor care le foloseau. În plus, proprietarii acestora nu mai aveau autorizaţii valabile pentru a funcţiona.

Click! spune

Poreclit de britanici „Ochiul Londrei”, caruselul de pe malul râului Tamisa este cel mai titrat punct de atracţie din Europa. Întreaga structură are 135 m, iar diametrul exclusiv al roţii este de 120 m. Roata a fost ridicată în 1999.

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net