Adrian Sobaru şi-a recunoscut vina: A intrat intenţionat în curtea Guvernului, unde voia să îşi dea foc

Ultima actualizare:

    (Foto: Arhivă)
(Foto: Arhivă)

Adrian Sobaru, bărbatul care a intrat cu maşina în bariera de acces de la sediul Guvernului, a recunoscut, vineri, că a intrat intenţionat în curtea Palatului Victoria şi că avea asupra sa o sticlă cu benzină şi care voia să îşi dea foc, potrivit România TV.

Adrian Sobaru a recunoscut în faţa unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Sector 1 că a intrat cu intenţie în curtea Guvernului şi că avea o sticlă cu benzină, cu care intenţiona să îşi dea foc.

Vineri, la IML, avocatul lui Adrian Sobaru a declarat că intenţia clientului său nu a fost de a-i face rău jandarmului care se afla la poartă, ci, pur şi simplu, a fost o modalitate de a protesta faţă de situaţia financiară precară a familiei sale, fără o nemulţumire adresată unui partid anume sau la adresa Guvernului.

Vineri, Adrian Sobaru a fost dus la IML, unde va fi expertizat psihiatric. Este o procedură care a fost cerută de procurorul care instrumetează cazul lui. Sobaru a fost adus la IML cu un mandat emis de procuror, pentru că iniţial, el nu a vrut să fie suspus unei expertize, pentru că spune avocatul său, nu recunoaşte că ar avea probleme psihice sau că ar suferi de o depresie. Rezultatul de la IML va fi eliberat în câteva zile.

Tot vineri se aşteaptă şi pronunţarea de la Tribunalul Bucureşti. Adrian Sobaru s-a prezentat acolo vineri dimineaţă pentru că procurorii, nemulţumiţi de faptul că bărbatul a fost arestat la domiciliu, au contestat decizia. Această decizie s-a judecat la tribunal, însă judecătorul a rămas în pronunţare.

În decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului, în timpul unei şedinţe, invocând faptul că i s-a tăiat ajutorul de însoţitor pentru persoană cu handicap pe care îl are pentru fiul său, bolnav de autism. Acesta a căzut atunci de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. Bărbatul purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi libertatea".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net