Accident în subteran, coșmar la suprafață la Eroilor

Ultima actualizare:

    Restricțiile de trafic din zona Eroilor  au transformat bd. Geniului într-un  adevărat drum al suferinței
Restricțiile de trafic din zona Eroilor au transformat bd. Geniului într-un adevărat drum al suferinței

”Ceauşescu a făcut staţia de la Eroilor şi nu s-a întâmplat nimic, în timp ce ăştia au aruncat zona în aer!”. Este strigătul de revoltă al unuia dintre şoferii care încearcă să ajungă din Drumul Taberei la Gara de Nord. Soluţiile alese de specialişti pentru ocolirea intersecţiei de la Eroilor, distrusă de lucrările la metrou, au fost făcute KO de realitate.

Este prima zi a săptămânii şi mii de şoferi circulă prin intersecţiile care leagă Drumul Taberei de centrul Capitalei şi Gara de Nord. Interzicerea traficului prin intersecţia de la Eroilor a produs cozi de zeci de maşini, nervi, orchestre de claxoane. ”De ce nu mă miră că au făcut-o lată? Sunt convins că nu o să plătească nimeni pentru distrugerea străzii şi timpul pierdut de şoferi să ocolească”, spune supărat Mihăiţă Sergiu, care încearcă în zadar, de 10 minute, să ajungă de la Răzoare la Podul Basarab.

Conducătorii auto descoperă pe pielea lor ce înseamnă restricţiile de trafic instituite de autorităţi pentru remedierea surpării carosabilului în zona Eroilor. “Azi dimineaţă nu mi-a venit să cred când am văzut cât era de aglomerat. Eu merg zilnic cu maşina pe traseul Răzoare-Pod Basarab-Victoriei. Fac cam 25 de minute. Acum am stat 20 de minute doar ca să trec de Cotroceni. E jale! Şi n-am văzut echipaje de Poliţie în intersecţiile cu probleme. Cred că ar trebui să fie mai activi dacă tot e închis traficul la Eroilor”, ne-a spus Andrei B., un cetăţean din Drumul Taberei.

De acum încolo, el va trebui să plece cu cel puţin o jumătate de oră mai devreme de acasă pentru a ajunge la timp la serviciu. ”Şi pe 13 Septembrie a fost mult mai aglomerat. Dacă se poate spune aşa, pentru că dimineaţa, până în ora 9, oricum se circulă bară la bară”, ne-a spus şi Andreea Ene.

Ca să treacă de zona Cotroceni, un  șofer petrece la stopuri și 10 minute
Ca să treacă de zona Cotroceni, un șofer petrece la stopuri și 10 minute

Utilajul a săpat greșit?

Totul a început vineri, 11 decembrie la ora 15.30, când Varvara, una din ”cârtițele”care sapă tunele pe Magistrala 5 de metrou, a făcut-o lată. O mare de material solid și aluviuni au invadat tunelul stației Eroilor 2, blocând-o pe Varvara și utilajele din jurul ei. ”Se săpa la 20 de metri sub pământ și, într-o zonă în care hărțile pe care le-am primit indicau teren nisipos, am dat de apă. Era un adevărat râu subteran. Apa și noroiul au antrenat surparea terenului și au adus atât de multe aluviuni încât au blocat-o pe Varvara și au îngropat pe jumătate două excavatoare care ajutau utilajul”, ne-au declarat surse din cadrul constructorului.

Pentru a reface intersecția  de la Eroilor, constructorul a  închis total circulația în zonă
Pentru a reface intersecția de la Eroilor, constructorul a închis total circulația în zonă

Rezultatul? La suprafață două bulevarde, Eroilor și Eroilor Sanitari au fost reduse la șanțuri de țară pe mai multe porțiuni. Pentru ca intersecția de la Eroilor să fie refăcută, pe artere vor fi decupate două gropi de 20 m/12 m, 12 m/20 m și începând de la 20 de metri adâncime, constructorul Magistralei 5 de metrou va încerca să le acopere. 

Specialiștii au  explicat tehnic  cum s-a produs  tasarea
Specialiștii au explicat tehnic cum s-a produs tasarea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net