Violenţe la Universitate, în București! Jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Mai multe persoane au fost rănite

Ultima actualizare:

    Jandarmii au folosit gaze lacrimogene
Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Manifestație cu accente violente sâmbătă după-amiază, în centrul Bucureștiului. Protestatarii s-au luat la bătaie cu jandarmii în Piaţa Universităţii. Oamenii de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a respinge mulţimea.

Update ora 01.00 Piaţa Universităţii a fost evacuată, în jurul orei 0.15, iar traficul rutier se desfăşoară normal, potrivit Mediafax. Jandarmii au rămas în zonă pentru a o păstra liberă în continuare.

Update ora 00.02 Jandarmii au anunţat manifestanţii că trebuie să părăsească Piaţa Universităţii: "Vă rugăm să părăsiţi Piaţa! Vom folosi forţa", au ameninţat forţele de ordine, care au trecut la "atac". Protestatarii au început să huiduie şi să arunce cu pietre şi obiecte, iar jandarmii au început să-i alerge.

Câteva sute de protestatari au rămas în Piaţa Universităţii până după miezul nopţii. Aceştia au fost îndepărtaţi de pe carosabil de jandarmi, traficul rutier fiind reluat. Cel puţin 29 de protestatari au fost ridicaţi de forţele de ordine.

„Au fost mai multe momente tensionate, în momentul de faţă situaţia este sub control. 29 de persoane au fost scoase din Piaţa Universităţii pentru a le fi aplicate măsurile legale, respectiv sancţiuni contravenţionale. Este vorba de persoane care au aruncat cu fumigene, pietre şi au agresat forţele de ordine”, Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

simeon stalpnicul png

Jandarmii vor fi şi duminică în Piaţa Universităţii, însă nu vor bloca accesul protestatarilor, chiar dacă aceştia nu au autorizaţie.

„Jandarmeria va fi şi mâine îi piaţă şi va asigura ordinea. Nu vom bloca accesul în piaţă. Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie, chiar dacă este vorba de o manifestaţie neautorizată”, a precizat  Hulea.

simeon stalpnicul png

Acesta a confirmat că printre cei are au declanşat violenţele în Piaţa Universităţii se numără mai mulţi membri ai galeriilor echipelor de fotbal din Liga 1.

„Printre cei ridicaţi din piaţă sunt mai mulţi membri ai galeriilor echipelor de fotbal din Capitală. Consider că acesta este unul dintre factorii care au dus la degenerarea situaţiei. Ieri şi astăzi înainte apariţia acestora, protestele nu au fost violente. Au fost recunoscute în mulţime feţe ale liderilor galeriilor de fotbal din Liga 1”, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Update ora 22.10 Mai mulţi protestatari au încercat să detensioneze atmosfera, oferind flori jandarmilor. Gestul lor nu s-a bucurat de succes.

simeon stalpnicul png

Update ora 22.00 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti a anunţat că 3 jandarmi au fost răniţi în timpul protestelor, informează Realitatea TV.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Update ora 21.50 Alice Grasu, şefa de la Ambulanţa Bucureşti, a declarat că mai multe persoane au leşinat în timpul protestelor, iar trei oameni au fost intoxicat cu fum.

simeon stalpnicul png

„În total 13 oameni au apelat Ambulanţa, prin intermediul serviciului 112. Mai multe persoane au leşinat, au fost câteva puseuri de tensiune, 3 persoane au fost intoxicate cu gaze iar două persoane au suferit traumatisme cranio-cererale. Dintre cele 13 persoane care au solicitat ambulanţa, 4 au fost transportate la spital, însă fără traumatisme grave. Viaţa lor nu este în pericol”, a declarat Alice Grasu, pentru Realitatea TV.

simeon stalpnicul png

Violenţele au început după ce protestatarii au încercat să blocheze circulaţia în Piaţa Universităţii.

simeon stalpnicul png

Cel puţin două persoane au fost rănite în violenţele de la Universitate. Un jandarm a fost rănit, după ce a fost lovit în zona capului de un obiect aruncat de un protestatar. Alice Grasu, şefa de la Ambulanţa Bucureşti, a declarat că un protestatar a fost lovit cu un baston în cap.

simeon stalpnicul png

"Am avut 7 solicitări, însă numai două persoane au fost rănite. Am avut două persoane cu traumatisme cranio-cerebrale, un jandarm şi un bărbat de 55 de ani. Bărbatul a fot lovit cu un baston în cap. Deocamdată i se acordă îngrijiri medicale", a declarat Alice Grasu, şefa de la Ambulanţa Bucureşti.

simeon stalpnicul png

Citeşte şi:

Cântăreţul Doru Stănculescu, ridicat de poliţie din faţa Palatului Cotroceni

Proteste anti-Băsescu în mai multe oraşe din ţară - FOTO

Amenzi usturătoare pentru manifestanţii pro Arafat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net