Scandalul Cathedral Plaza continuă. Va fi distrus imobilul?

Ultima actualizare:

Curtea de Apel Ploieşti a decis, definitiv şi irevocabil, ca reprezentanţii Municipalităţii să emită un aviz pentru demolarea acestei construcţii, ridicată în baza unei autorizaţii care încalcă legile în domeniul construcţiilor. Curtea a menţinut astfel sentinţa civilă din 2012 pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa, care a stabilit „obligarea pârâtului (Primăria Bucureşti - n.r.) la luarea tuturor măsurilor administrative de aducere a terenului în situaţia anterioară emiterii autorizaţiei în vederea refacerii cadrului natural din zona de protecţie a Catedralei Sf. Iosif". Avocaţii dezvoltatorilor imobiliari spun, însă, că proprietarii clădirii nu sunt parte în acest proces, iar decizia instanţei nu-i vizează.

"Hotărârea instanţei nu dispune nicidecum demolarea Cathedral Plaza, ci obligă Municipiul la emiterea unui act prin care să iniţieze o procedură de desfiinţare. Astfel de acte au mai fost emise în trecut, nelegalitatea lor fiind evidentă, raportat la necompetenţa Primarului General de a emite astfel de acte", susţin reprezentanţii Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, într-un comunicat transmis Mediafax. Avocaţii susţin că situaţia juridică a clădirii rămâne neschimbată, Millennium Building Development deţinând toate autorizaţiile necesare, fapt ce nu permite iniţierea unor acţiuni de demolare, conform aceleiaşi surse.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net