Jandarmii au eliberat Piaţa Universităţii. Zeci de persoane au fost reţinute - FOTO

Ultima actualizare:
adds
adds

Câteva zeci de persoane au fost reţinute de jandarmi, joi, în Piaţa Universităţii. Forţele de ordine au intervenit dur pentru a îi dispersa pe manifestanţi, după ce mai mulţi tineri au aruncat cu sticle şi pietre în jandarmi.

UPDATE 23:30 O echipă mobilă a Antenei 3 care încerca să-i filmeze pe tinerii urcaţi în dube a fost bruscată de jandarmi, fiind împiedicaţi să se apropie de cei reţinuţi.

adds
adds


    adds
adds

UPDATE 23:22 În acest moment se mai află două, trei sute de manifestanţi paşnici, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, care  sunt invitaţi să părăsească Piaţa Universităţii.

UPDATE 23:20 Jurnalistul Cristian Botez a fost prins de către jandarmi în mijlocul protestatarilor şi urcat în dubă. Acesta a fost eliberat imediat după ce s-a legitimat.

UPDATE 23:15 Forţele de ordine împing protestatarii spre Cinematograful Scala de pe bulevardul Magheru.

UPDATE 23:02 Persoanele care au fost prinse de către jandarmi vor fi urcate în dube şi duse la secţiile de poliţie.

UPDATE 22:58 În acest moment şoseaua a fost eliberată, protestatarii fiind înlăturaţi de către jandarmi pe partea Teatrului Naţional şi a Facultăţii de Arhitectură.

UPDATE 22:54 În urma intervenţiei jandarmilor, protestatarii au eliberat bulevardul şi încearcă să scape pe străzile de lângă Facultatea de Arhitectură. Manifestanţii au fost înconjuraţi de jandarmi la fântână.

UPDATE 22:53 Scutierii aleargă şi se pregătesc de o intervenţie în forţă.

UPDATE 22:52 Jandarmii s-au grupat acum în şase rânduri.

UPDATE 22:51 Dinspre Piaţa Romana se îndreaptă spre Piaţa Universităţii un dispozitiv format din două rânduri de jandarmi. Ele sunt urmate de trei dube.

UPDATE 22:48 Manifestanţii aruncă cu sticle şi pietre în jandarmi.

UPDATE 22:45 Suporterii au încercat să rupă cordonul de jandarmi şi să ajungă în Piaţa Unirii. Forţele de ordine au dat cu gaze lacrimogene şi încearcă să împingă mulţimea pe bulevardul Magheru.

UPDATE 19:25 În acest moment, traficul este blocat în pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Celor câteva sute de protestatari care au ocupat seară de seară Piaţa Universităţii li s-au alăturat peste 2.000 mii de oameni care au venit de la mitingul organizat de USL la Arcul de Triumf.

simeon stalpnicul png

În Piaţă mai sunt prezenţi şi câteva sute de suporteri ai echipelor Steaua şi Dinamo, care au uitat de rivalitatea tradiţională pentru a demonstra că pot protesta civilizat.

UPDATE 18:50 Manifestanţii veniţi de la mitingul USL au fuzionat cu cele câteva sute de protestatari din Piaţa Universităţii.

Au fost rupte gardurile de protecţie instalate în zonă, Piaţa a fost ocupată, au loc ciocniri deocamdată uşoare între demonstranţi şi forţele de ordine. În apropierea Pieţei Universităţii, în faţa hotelului Intercontinental, jandarmii au încercat să-i forţeze pe manifestanţi să treacă pe trotuarşi să elibereze bulevardul, formând un cordon.

simeon stalpnicul png

Protestatarii au reuşit să treacă de rezistenţa jandarmilor.

UPDATE 18.25 Mii de oameni carere au participat la mitingul USL se îndreaptă spre Paţa Universităţii din Bucureşti.

simeon stalpnicul png

UPDATE 17.15 Crin Antonescu şi Victor Ponta au ţinut discursuri în faţa protestatarilor.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

UPDATE 16.05 La Arcul de Triumf s-au strâns 13.500 de oameni, a precizat Eugen Nicolăescu, membru PNL.

Radu Mazăre a ajuns cu protestatarii de la Constanţa la mitingul de la Arcul de Triumf organizat de Opoziţie.

Protestatarii strigă: "A venit vaporul (nr. Radu Mazăre) ca să plece chiorul. Jos Băsescu"

Radu Mazăre a făcut show la protestul organizat de USL în această dup-amiază la Arcul de Triumf. Protestatarii lui poartă berete roşii şi haine kaki în stilul revoluţionar al lui Che Guevara.

"Vrem să plece chiorul (nr. Traian Băsescu)", a spus el. Primarul Constanţei a explicat că tinerii, studenţi majoritatea, veniţi de la Constanţa, nu au carnet de partid şi au venit din proprie iniţiativă.

simeon stalpnicul png

Radu Mazăre a mai declarat că este împotriva taxei auto.

"Ştiţi unde se duc banii de pe această taxă? La Ministerul Mediului şi ar fi trebuit să puă panouri solare", a spus Mazăre.

"Eu nu vreau nicio funcţie în Bucureşti. Eu sunt mulţumit la Constanţa. Eu construiesc acolo case pentru săraci", a mai precizat Mazăre.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Peste 5.000 de oameni din toată ţara s-au adunat până la această oră în zona Kiseleff. În paralel, în Piaţa Universităţii în jur de 300 de oameni protestează împotriva lui Traian Băsescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net