Cristi Munteanu, condamnat la 5 ani cu executare în dosarul maşinilor de lux furate

Ultima actualizare:

    Cristi Munteanu
Cristi Munteanu

Fotbalistul Cristi Munteanu a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare, Andrei Mărgăritescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, iar fondatorul Alexandru Magherescu va avea de executat şapte ani de închisoare.

Instanţa a admis apelurile declarate de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi de David Cosmin Rotundu, Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Cristian Munteanu, Silviu Andrei Mărgăritescu, Mihai Cosmin Magherescu, Cristinel Antonio Enache, Adrian Mihai Radu, Bogdan Treveleanu, precum şi de  partea civilă SC Siluten Doris Company SA, împotriva sentinţei Tribunalului Capitalei din 26 aprilie.

Astfel, în cazul lui Cristian Munteanu, instanţa a desfiinţat în parte sentinţa din 26 aprilie şi, rejudecând în fond, a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor din două infracţiuni de tăinuire într-o singură infracţiune de complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) l-au condamnat pe Cristian Marian Munteanu la cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi.

Andrei Mărgăritescu rămâne cu pedeapsa de trei ani de închisoare dispusă în 26 aprilie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti dispunând însă suspendarea executării acesteia, sub supraveghere, pe un termen de încercare de opt ani, potrivit Mediafax.

David Rotundu va avea de executat zece ani şi şase luni închisoare, instanţa dispunând ca la pedeapsa de şapte ani de închisoare dispusă în 26 aprilie să fie cumulată cu condamnarea la trei ani şi şase luni închisoare aplicată prin sentinţa penală din 12 martie 2003 pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, rămasă definitivă prin neapelare la data de 1 aprilie 2003. Instanţa a constatat că David Rotundu este arestat în altă cauză.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureti au menţinut condamnările dispuse de Tribunalul Capitalei în cazurile lui Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Mihai Cosmin Magherescu, Cristinel Antonio Enache, Adrian Mihai Radu şi Bogdan Treveleanu.

Instanţa a mai dispus restituirea autoturismului marca Audi A8 către partea civilă SC Siluten Doris Company SA.

Decizia nu este definitivă. Aceasta mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net