«Oprescu, vrem piste pe şosele»!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Capitala României are 65.000 de maidanezi pe străzi, dar nici o pistă pentru biciclişti funcţională. Săturaţi să mai aştepte, oamenii care circulă des pe două roţi s-au strâns, ieri, pentru a-i cere primarului Sorin Oprescu să facă ceva şi pentru ei. Ori, dacă nu, să-şi dea demisia.

Comunitatea bicicliştilor din Bucureşti a zis că aşa nu se mai poate. Astfel că nu mai puţin de 6.000 de persoane au participat ieri la cel mai mare marş organizat până acum pe două roţi. Cu toţii s-au strâns pentru a-i cere primarului general să facă piste.

"Vrem piste pe şosea, "Şi noi suntem participanţi la trafic" , sunt doar câteva sloganuri pe care bicicliştii le-au scris pe pancarte. Startul marşului s-a dat la ora 15.30, din Piaţa Charles de Gaulle, când "marea" de bicicliştii a ocupat Şos. Kisseleff. Au traversat centrul Capitalei şi s-au oprit la Casa Poporului. Aici s-a făcut un lanţ uman: în jur 7.000 de pietoni s-au ţinut de mâni, iar bicicliştii s-au rotit în mijlocul lor.

Eugen şi Claudia îi cer primarului Sorin Oprescu să-şi dea demisia de onoare

simeon stalpnicul png

"Sorin Oprescu ar trebui să arate un pic de respect pentru noi şi că e un adevărat gospodar. Dacă nu o poate face, să plece", a spus, supărat, Eugen Surdu, care merge pe bicicletă de la 12 ani. În acest moment, în Capitală nu există nici o pistă funcţională. Şi asta pentru că poliţiştii de la Rutieră le-au declarat ilegale.

"Potrivit Codului Rutier, bicicliştii trebuie să circule pe carosabil, iar pe trotuar pietonii. Oprescu văd că nu vrea să înţeleagă şi a spus că le va trasa tot pe trotuare. Acum, circulăm pe carosabil, dar dau şoferii peste noi", spune Irina Zamfirescu, organizatorul marşului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net