CNA taie din nou emisia OTV. Ce a mai făcut Dan Diaconescu de data aceasta

Ultima actualizare:

    Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

CNA a decis, joi, întreruperea emisiei OTV timp de 10 minute, în intervalul 19.00 şi 19.10, după ce postul TV a difuzat publicitate politică pentru Partidul Poporului şi "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, în afara campaniei electorale.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce, Partidul Poporului, scrie Adevarul.

CNA a constatat difuzarea de publicitate politică pe OTV monitorizând emisiunile "Dan Diaconescu Direct", ştirile difuzate pe banda "News Alert" şi informaţiile postate pe crawl.

Potrivit articolului 139 din Legea audiovizualului, "publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală".

Dan Diaconescu vorbeşte la TV ca un politician

Christian Mititelu, membru al CNA, a spus că, în programele OTV, Dan Diaconescu şi-a prezentat programul electoral. "Nu mai este televiziune. Este folosirea unei licenţe de televiziune pentru a face campanie în afara campaniei", a mai spus Mititelu.

"El vorbeşte ca un politician, nu ca un realizator", a spus şi Gelu Trandafir, membru al CNA.

În schimb, reprezentantele OTV la CNA au spus că toate televiziunile prezintă ştiri despre alte partide politice. "Ceea ce a transmis OTV sunt chestiuni de informare, despre un partid politic legal", au mai spus ele.

"Problema la OTV este cu publicitatea pe care o faceţi partidului", le-a răspuns Narcisa Iorga, membru al CNA. Ea a făcut referire la mesajele transmise pe crawl, în care telespectatorii sunt informaţi despre activităţile "viitorului preşedinte al României", despre întâlnirile lui cu simpatizanţii.

"Asta este diferenţa între publicitatea politică pe care o face OTV şi propaganda pe care o face Antena 3. OTV face şi una şi alta", a spus Narcisa Iorga.

Pe de altă parte, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a spus că OTV funcţionează "ca o maşină de susţinere a unui om politic şi nu ca o televiziune care permite confruntarea punctelor de vedere".

La propunerea lui Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, Consiliul a decis cu unanimitate de voturi că OTV trebuie să îşi întrerupă emisia pentru zece minute, în intervalul 19.00 şi 19.10. OTV trebuie să difuzeze doar textul deciziei de sancţionare a CNA timp de zece minute, în 24 de ore din momentul în care televiziunea primeşte oficial acest document.

OTV a mai avut suspendată emisia timp de 10 minute, în octombrie 2011, tot pentru difuzarea de publicitate politică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net