5 lucruri inedite despre cel mai nou mall din Capitală

Ultima actualizare:

    Spaţiile în care poţi lua masa la etaj te îndeamnă să zăboveşti mai multFoto: Dorin Constanda
Spaţiile în care poţi lua masa la etaj te îndeamnă să zăboveşti mai multFoto: Dorin Constanda

Bani să aveţi, căci lucruri de cumpărat se găsesc la tot pasul. Cel mai nou mall din Bucureşti, situat la o aruncătură de băţ de Parcul Titan din sectorul 3, se deschide joi (1 septembrie) pentru public. ParkLake Plaza a costat 180 de milioane de euro şi promite să concureze serios un alt centru comercial de succes, Mega Mall.

Atracţiile noului centru comercial din cartierul Titan îi vor smulge pe locuitorii sectorului 3 din parc şi îi vor „arunca” direct în mall. ParkLake Plaza, construit la doi paşi de Parcul Titan, se deschide joi la ora 10.00. Noul „templu” al distracţiei din Capitală îţi fură ochii şi vine cu oferte de nerefuzat pentru petrecerea timpului liber. Iată cu ce iese în evidenţă noul mall.


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Locuri de joacă în aer liber

Familiile tinere cu copii au toate motivele să se considere răsfăţate. Ele fac parte din publicul-ţintă al acestui complex comercial, motiv pentru care tot ce s-a dezvoltat aici a fost creat pe chipul şi asemănarea lor. Cel mai probabil, bucureştenii care obişnuiau să-şi petreacă timpul liber în Parcul Titan vor veni în valuri în acest mall. Aici sunt în plină amenajare locuri de joacă şi de relaxare în are liber, pe o suprafaţă de 22.000 mp. Zona include un patinoar, terenuri de tenis, spaţii pentru evenimente publice, zone de relaxare pentru părinţi şi diverse locuri de joacă pentru cei mici.  

Verdeaţă, dar cam artificială


    În spatele mall-ului se construiesc  locuri de joacă şi terenuri de sportFoto: Dorin Constanda
În spatele mall-ului se construiesc locuri de joacă şi terenuri de sportFoto: Dorin Constanda

ParkLake Plaza e un proiect controversat. O parte din comunitatea sectorului 3 nu a fost de acord cu ridicarea acestui complex în imediata apropiere a parcului. Ba unii dintre locuitori au acuzat autorităţile locale că permit unor dezvoltatori privaţi să distrugă spaţiul verde, tot mai puţin în sector. Realizatorii acestui proiect s-au inspirat din această dorinţă arzătoare a comunităţii şi au umplut mall-ul cu plante de tot soiul. Multe dintre ele sunt, însă, artificiale. „Din punct de vedere operaţional, ar fi fost foarte greu să avem peste tot plante naturale. Plantele amplasate la mare înălţime sunt greu de întreţinut, de aceea s-a apelat la această soluţie. În zona restaurantelor am amenajat, de asemenea, plante artificiale, din raţiuni de curăţenie şi igienă”, ne-a spus Ingo Nissen, manager al dezvoltatorului Sonae Sierra.

În spatele mall-ului se construiesc  locuri de joacă şi terenuri de sport
În spatele mall-ului se construiesc locuri de joacă şi terenuri de sport

Magazine exclusive

Noul centru comercial vrea să ia faţa concurenţilor şi cu magazine noi de articole vestimentare. În exclusivitate pentru piaţa din România, în ParkLake Plaza şi-au deschis spaţii de vânzare branduri precum Forever 21, Lanidor, 4F, Play Park şi Lynne. 

Supermarket cu un concept unic

Carrefour este retailerul care a închiriat 12.000 mp de spaţiu comercial în noul mall. Supermarketul se diferenţiază, însă, categoric de celelalte 10 magazine din Capitală deţinute de retailerul francez. Zona articolelor de îmbrăcăminte rivalizează cu cele din magazinele de profil, fiind foarte uşor de parcurs. Pe un ecran uriaş, vizitatorii pot vedea nouăţile vestimentare marcă proprie prezente în magazin. Clienţii îşi pot lăsa bagajele la intrare în compartimente speciale, închise cu cifru. Vitrinele frigorifice de aici consumă cu 40% mai puţin curent decât în oricare alt magazin Carrefour, iar coşurile de cumpărături sunt realizate din materiale reciclabile. 

Toaletele sunt curate şi pline de flori
Toaletele sunt curate şi pline de flori

Toalete de senzaţie

Toaletele din acest mall pot fi vizitate nu doar pentru nevoi fiziologice. Proiectanţii şi constructorii şi-au imaginat că aceste locuri trebuie să fie cât se poate de relaxante pentru cei care îşi cheltuiesc banii şi timpul la cumpărături. Aici există şi toalete pentru copii, pentru persoanele cu handicap, dar şi spaţii pentru schimbarea scutecelor celor mici.

Click! Spune

  • Mall-ul ParkLake Plaza e situat pe str. Liviu Rebreanu nr. 1
  • 220 de magazine vor fi funcţiona aici; 165 vor fi deschise azi, în prima zi
  • 180 de milioane de euro a costat toată construcţia
  • 70.000 mp este suprafaţa închiriabilă
  • 2.450 de locuri de parcare în subteran are mall-ul
  • 23 de restaurante vor fi deschise
  • Un cinematograf Cinema City 

E al nouălea mall din Bucureşti

Locurile de joacă de la interior sunt inspirate de scrierile lui Jules Verne
Locurile de joacă de la interior sunt inspirate de scrierile lui Jules Verne

ParkLake Plaza este al 9-lea mall care se deschide Capitală. Un al 10-lea centru comercial, Veranda, este în construcţie în zona Obor. Bucureştiul devine oraşul din România, dar şi din Europa, cu cea mai mare concentraţie de mall-uri raportat la numărul de locuitori. În Capitală avem un mall la fiecare 170.000 de locuitori. Haideţi să vedem prin ce se remarcă alte centre comerciale!

  • Bucureşti Mall. Este primul mall construit în Bucureşti (1999). În 2002 a avut 15 milioane de vizitatori, un record până la acea dată.
  • AFI Palace Cotroceni. Deţine unicul cinematograf de tip IMAX din România şi, mai nou, cel mai mare parc de aventură indoor.
  • Promenada Mall. Inaugurat în octombrie 2013, Promenada deţine un spaţiu de relaxare pe acoperiş, în suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi. 
  • Mega Mall. Principalul competitor pentru ParkLake, Mega Mall, dispune de 3.000 de locuri de parcare pe acoperiş.
  • Băneasa Shopping City. Campion la vizitatori şi venituri anuale, mall-ul din Băneasa are lunar peste un milion de vizitatori.
  • Sun Plaza. Mall-ul din sectorul 4 dispune de o plajă pe acoperiş şi de conexiune cu reţeaua de metrou a oraşului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net