10 înlocuitori alimentari pentru o inimă sănătoasă

Ultima actualizare:

    Ce să mânânci ca să ai o inimă sănătoasă
Ce să mânânci ca să ai o inimă sănătoasă

Bolile de inimă sunt pe primele locuri în cauzele de moarte prematură în lume. Vestea bună este că, dacă suntem atenţi la alimentaţie, putem să ne menţinem sănătos aparatul cardiovascular, ne asigură cercetătorii americani. Iată ce înlocuitori trebuie să folosim în locul alimentelor care ne produc boli de inimă.

1 Începe ziua cu fulgi de ovăz în loc de smântână. Fulgii de ovăz conţin fibre solubile care reduc nivelul de colesterol, magneziu şi potasiu, minerale foarte bune pentru inimă.

2 Consumaţi afine în loc de zahăr pentru a da gust fulgilor de ovăz. Conţin vitamina C, polifenoli şi fitonutrienţi, care au excelente calităţi de antioxidanţi, menţinând sănătatea inimii.

3 Consumaţi fasole şi legume în loc de hamburger la prânz. Sunt bogate în fibre solubile şi scăzute în calorii, în timp ce hamburgerii au grăsimi saturate nesănătoase.

4 Mâncaţi burgeri cu salată şi roşii în loc de brânză. Salata şi roşiile sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre şi conţin puţine calorii şi grăsimi. Conţin licopen, vitamina C, potasiu care sunt foarte importante pentru sănătatea inimii.

5 Consumaţi nuci în loc de cartofi prăjiţi. Adăugând nuci în dietă, vă asiguraţi un aport de acizi graşi omega 3 care sunt foarte importanţi pentru sănătatea inimii, a creierului şi a pielii. Nucile conţin şi vitamina E, un antioxidant important.

6 Începeţi cina cu salată colorată în loc de bulete de caşcaval prăjite. Salata de roşii cu morcovi este cea mai recomandată datorită conţinutului de fibre, vitamine, minerale, licopen şi betacaroten.

7 Puneţi avocado la salate în loc de crutoane. Avocado conţine grăsimi monosaturate sănătoase care pot să contribuie la menţinerea sănătăţii inimii. De asemenea conţine vitamina E, un antioxidant valoros.

8 Alegeţi  uleiul de măsline în loc de unt. Uleiul de măsline este bogat în grăsimi monosaturate cunoscute sub numele de grăsimile inimii sănătoase. Acest ulei mai e bogat în antioxidanţi, inclusiv vitamina E şi polifenoli care protejează vasele sanguine.

9 Alegeţi somonul la grătar în loc de peşte prăjit în ulei. Se ştie că peştele este bun pentru inimă. Mai ales peştii graşi, cum ar fi somonul, tonul şi sardinele sunt bogaţi în acizi graşi omega 3 care protejează inima. Dar e important să fie preparaţi la grătar, nu prăjiţi în ulei.

10 Beţi un pahar de vin roşu în loc de unul de suc acidulat. Cantităţi moderate de alcool (un pahar pentru femei şi două pentru bărbaţi) contribuie la menţinerea sănătăţii inimii, crescând nivelele de colesterol bun în sânge. Vinul roşu conţine polifenoli, inclusiv resveratrol, care favorizează scăderea inflamaţiilor periculoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net