Apiterapia, un arbitru al frumuseţii. Iată câteva trucuri!

Ultima actualizare:

    Mierea
Mierea

Mierea, acest minunat produs la stupului de albine, este considerată de specialişti un arbitru al frumuseţii.

Folosită simplă sau combinată cu gălbenuş de ou, cu suc de fructe sau cu lăptişor de matcă pur, mierea are efete terapeutice remarcabile asupra tenului: alungă oboseala şi-i sporeşte prospeţimea.

Pentru tenul obosit, mierea polifloră reprezintă o hrană complexă, deoarece hidtarează şi hrăneşte pilea în acelaşi timp. În astfel de situaţii, o linguriţă de miere amestecată cu două linguriţe de apă minerală (căreia i-am scos acidul) poate fi o mască hidratantă foarte bună! Efectul se poate observa la scurt timp, după circa două - trei ore.

În cazul persoaselor care au cearcăne, mierea de tei se aplică pe zona respectivă. După 15 minute, faţa se spală cu ceai preparat din flori de tei. Tratamentul este foarte eficient şi dă rezultate deosebite, când este aplicat consecvent, cel puţin zece zile.

Mierea de conifere, foarte bogată în săruri minerale, are acţiune antiseptică şi antiinflamatorie. De aceea, în cazul tenurilor iritate şi sensibile la soare şi la vânt, putem aplica pe faţă o mască preparată dintr-o linguriţă din acest sortiment de miere amestecată cu un gălbenuş de ou de prepeliţă.

Lăsăm masca să acţioneze vreme de 15 minute, apoi spălăm faţa cu o infuzie de gălbenele. Tratamentul îl aplicăm doar o dată pe zi. Seara, folosim o cremă hidratantă.

Pentru tenurile cu acnee sau cu erupţii cutanate, tratamentul cu miere de leurdă are efecte foarte bune. Mierea de leurdă o putem prepara în casă astfel: la 1 kg de zahăr adăugăm 1 litru de decoct de leurdă ( 10 linguri de floare la 1 litru de apă ) şi zeama de la o lămâie.

Zahărul şi decoctul de leurdă se pun într-un vas smălţuit, la foc mic . După ce siropul se omogenizează, adăugăm zeama de lămâie.. Lăsăm compoziţia să se răcească, după care turnăm mierea în borcănele închise la culoare. Acest tonic se poate administra şi pe cale bucală, în cazul persoanelor anemice , care au tenul foarte palid.

Lăptişorul de matcă pur, bogat în proteine, în hormoni, în minerale, enzime, zaharuri şi în vitamine ( mai ales A, C, E), este un produs cosmetic foarte valoros. O linguriţă dozatoare cu lăptişor de matcă ( se găseşte în cutia în care se vinde lăptişorul de matcă pur) , amestecată cu tot atâta miere şi cu o linguriţă de suc de fructe ( în funţie de ten) rivalizează cu cea mai grozavă cremă de faţă. Aceasta se aplică seara, în strat subţire, numai după ce tenul a fost curăţat cu o emulsie tolerată de tenul vostru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net