Ştiţi că grăsimile trans cresc riscul depresiei?

Ultima actualizare:

    Alimentele bogate în grăsimile trans
Alimentele bogate în grăsimile trans

Alimentele bogate în grăsimile trans, respectiv dulciurile, produsele de cofetărie şi de patiserie, lactatele sunt asociate cu un risc crescut de depresie.

La această concluzie a ajuns un grup de cercetători spanioli în urma unui studiu care a durat şase ani.

De aceea, spun specialiştii, aceste alimente trebuie consumate cu mare prudenţă deoarece la persoanele care le consumă în exces, riscul de a dezvolta o boală depresivă creşte cu 48%. In acelaşi timp, studiile arată că această grăsime trans, foarte răspândită în alimente, contribuie şi la apariţia altor boli, printre care obezitatea, diabetul şi cancerul.

În opinia dr. Francais Lesperance de la Departamentul de Psihiatrie din CHUM (Universitatea din Montreal) alimentaţia sănătoasă nu reduce numai riscul bolilor cardiace sau de cancer, ci contribuie şi la menţinerea sănătăţii mentale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net