Cura cu smochine, bună contra migrenelor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Stresul, o digestie defectuoasă dar şi o respiraţie incorectă pot fi tot atâtea cauze pentru nesuferitele migrene. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne recomandă câteva metode naturale pentru a scăpa de durerile de cap.

Din punctul de vedere al simptomelor, există două mari forme de durere de cap: cefaleea si migrena. Cefalea, de intensitate mai mare, este o durere localizată, înţepătoare, foarte penetrantă. Migrenele sunt mai slabe, oscilante.

Durerile de cap declanşate de sinusuri se tratează cu terci din o jumătate de linguriţă de ghimbir şi o linguriţă de apă, care se aplică pe frunte cald, sau pe sinusurile maxilare. Este posibil să apară o senzaţie de arsură, dar nu trebuie să vă faceţi griji, pentru că nu e dăunătoare.

Durerile frontale arată posibile probleme cu stomacul. Împotriva acestui tip de durere, puteţi folosi un ceai foarte eficient (o jumătate de linguriţă de chimion şi o jumătate de linguriţă de coriandru la o cană de apă).

simeon stalpnicul png

Beţi multe lichide

Alimentaţia este foarte importantă în lupta împotriva durerilor de cap. Dacă vă chinuie des migrenele, acesta e un semn că trebuie să vă schimbaţi dieta.

Alegeţi pâinea integrală, fulgii de cereale, fructele bine coapte sau uscate, legumele proaspete sau fierte, leguminoasele (fasole, soia, mazăre, linte), uleiurile presate la rece (de măsline, de floarea soarelui, de dovleac sau de susan), mierea sau zahărul brun nerafinat, produsele lactate obţinute din lapte integral. Beţi multe lichide (ceaiuri din plante, apă de izvor, apă cu miere, zeamă de zarzavat, sucuri proaspete din legume şi fructe).

- Cura cu fructe. 1 smochină, 2 curmale, 2 migdale, 5 stafide negre se lasă la înmuiat în apă peste noapte şi se consumă la micul dejun atât lichidul, cât şi fructele înmuiate. 7 Cura cu drojdie de bere. Se iau 2 linguriţe de drojdie şi 1 linguriţă de miere pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masa principală. Cura cu drojdie de bere durează două saptămâni.

- Cura cu polen. Se ia 1 linguriţă pe zi, preferabil dimineaţa cu 30 de minute. înainte de micul dejun. Se ţine în gură şi se mestecă mult. Este important să fie consumat în fiecare zi.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net