Leacuri la îndemâna noastră pentru bronşită

Ultima actualizare:

Bronşita cu tuse persistentă

Bronşita este o afecţiune cu care ne confruntăm frecvent în anotimpul rece şi are simptome specifice: o tuse puternică, cu flegmă verzuie sau galbenă, cu respiraţie grea şi şuierătoare. Boala este cauzată, în general, de infecţiile virale sau bacteriene. Există două tipuri de bronşite: bronşita acută este cauzată de o infecţie postgripală sau de o răceală severă. În schimb, bronşita cronică este frecventă la persoanele care locuiesc în zone reci sau umede şi este cauzată de o iritaţie persistentă datorată aerului umed, dar şi tutunului, în cazul fumătorilor .

Să ne întărim sistemul imunitar

Dacă tusea nu se ameliorează în timp de trei zile, dacă apare febra, iar în expectoraţie se observă sânge, este vorba de o afecţiune cronică. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă cititorilor noştri să uzeze de forţa terapeutică a produselor naturiste, pe cât de variate, pe atât de eficiente.

Un calmant redutabil

Un calmant foarte bun pentru tuse şi pentru bronşite este ridichea neagră, indicată atât adulţilor, cât şi copiilor. Ridichea neagră este eficientă sub formă de salată asezonată cu ulei de măsline sau de sirop cu miere. Această rădăcinoasă conţine minerale (potasiu, magneziu, zinc), vitamine: A, B şi C-care este într-o concentraţie mare şi substanţe picante, renumite pentru proprietăţile antitusive şi expectorante. Siropul de ridiche neagră cu miere calmează tusea şi uşurează eliminarea mucozităţilor.

Leacul acesta îl prepari foarte uşor în casă: faci o scobitură în miezul ridichiei pe care o umpli cu miere. Ridichea trebuie s-o păstrezi la un loc călduros timp de 24 de ore. Din siropul care se adună în scobitura ridichiei, adulţii pot lua câte trei-patru linguri pe zi, iar

Alte leacuri antivirale

Mărarul este un excelent antiviral. Se poate consuma zilnic (cel puţin două legături) în amestec cu morcovi şi varză în salate, pregătite pentru mesele de prânz şi pentru cină.

Porumbul fiert are un conţinut bogat în minerale şi în vitamine, substanţe care întăresc sistemul imunitar. Puterea terapeutică a porumbului creşte când este adăugat în salatele cu rădăcinoase-morcovi, ţelină şi sfeclă roşie. Este bine să consumi astfel de alimente hrănitoare şi uşor digerabile, de mare ajutor în terapia antivirozelor.

Plantele cu efect preventiv

Cătina, în amestec cu miere şi nuci, preparat care poate fi procurat din magazile Plafar, nu trebuie să lipsească din farmacia casei, mai ales în sezonul gripelor. Această „bombă" de vitamine distruge formele cele mai rezistente de viruşi şi uşurează respiraţia.

Pentru bronşita cronică sunt benefice infuziile de plante. Iată un amestec de plante foarte utile în combaterea acestei afecţiuni: câte o linguriţă de pătlagină, de anason, de cimbrişor şi câte două linguriţe de muguri de plop şi ciuboţica cucului. Se prepară infuzie dintr-o linguriţă de amestec la o cană cu apă clocotită şi se beau câte două căni pe zi.

Nu uitaţi de curele cu drojdie de bere, lăptişor de matcă pur, sirop de smochine şi de muguri de pin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net