Să protejăm conservele din fructele de pădure

Ultima actualizare:

Însă, conservele preparate din aceste fructe îşi pierd din valoarea terapeutică dacă, după preparare, nu sunt depozitate în spaţii corespunzătoare. De exemplu, cantitatea de antocianine din gemul de afine scade în medie cu 23 % după două luni de depozitare la temperatura camerei, iar gemul preparat din fragi pierde 12 % din cantitatea de flavonoizi, după şase luni de depozitare într-un dulap închis.

Cercetătorii de la Universitatea din Arkansas ( SUA) au ajuns la această concluzie, după studii laborioase. Preocupaţi de acest neajuns, specialiştii prestigioasei instituţii recomandă şi soluţii prin care să beneficiem un timp îndelungat de efectele antioxidanţilor conţinuţi de conservele preparate din fructele de pădure. În această privinţă, realizatorii studiului susţin că trebuie să depozităm borcanele cu gem în frigider, înainte de a le deschide. O altă soluţie ar fi să ne aprovizionăm cu astfel de gemuri, de la surse autorizate, dar produsele cumpărate să nu conţină zahăr. Să profităm de pe urma acestei descoperiri, ţinînd seama de recomandările specialiştilor americani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net