Ce beneficii ne aduc fructele de sezon

Ultima actualizare:

Fructele de sezon sunt bogate în antioxidanţi. Aceştia neutralizează radicalii liberi, substanţe care apar în urma reacţiilor chimice normale din corp şi care atacă celulele, ADN-ul şi unele molecule, pe care le deteriorează. Acest proces determină slăbirea sistemului imunitar şi favorizează apariţia unor afecţiuni, printre care se numără şi temutul cancer.

Căpşunile bune pentru inimă

Aceste fructe conţin vitaminele C, K, B2, B5, precum şi magneziu, iod, acizi graşi omega 3, potasiu şi fenoli, antioxidanţi care protejează structurile celulare din organism şi care au proprietăţi antiinflamatorii şi anticoagulante. Potasiul împiedică apariţia hipertensiunii, factor de risc pentru infarct şi accident vascular cerebral. Căpşunile sunt printre cele mai importante fructe anticancer, prevenind şi riscul de apariţie a degenerescenţei maculare legate de vârstă şi a artritei reumatoide. Pentru că sunt sărace în calorii, căpşunile sunt indicate şi în curele de slăbire.

Cireşele, somnifer natural

Cireşele sunt bogate în antocianină, antioxidant cu efect antitumoral, împiedicând instalarea unor tipuri de cancer, precum cel de colon. Melatonina, o altă substanţă conţinută de aceste fructe, uşurează somnul şi protejează împotriva bolilor cardiace.

Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net