Spune-mi ce mănânci, să-ţi spun cum trăieşti: Fasolea verde, doctorul sănătăţii noastre

Ultima actualizare:

Fasolea verde este înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr", fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi.

Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de diabetici, de vârstnicii care au osteoporoză sau de persoanele aflate în convalescenţă, fasolea verde este un aliment care îi poate ajuta pe toţi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.

Leguma aceasta gustoasă este o adevărată farmacie cu remarcabile rezerve de vitamine (C, B1, B2, B3, B6,B9), de minerale (potasiu, nichel, litiu, cobalt, crom, fier ), de triptofan şi de aminoacizi.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie apreciază puterea hipoglicemiantă a păstăilor de fasole verde, numită şi „mâncător de zahăr". Dieta cu această legumă este benefică în numeroase boli: diabet, afecţiuni renale, oculare, cardiovasculare, reumatice, anemii, cistite şi chiar în TBC-ul pulmonar. Puţine persoane ştiu că fasolea verde conţine de două ori mai mult fier decât spanacul, iar vitamina B1 din compoziţia sa contribuie la buna funcţionare a celulei nervoase.

Fasolea verde- săracă în calorii

Fasolea verde se digeră uşor; de aceea, nu simţim o greutate în stomac după ce mănâncăm o porţie. Nu trebuie să ne facem griji nici în privinţa caloriilor, deoarece o porţie de 125 de grame de fasole verde gătită nu depăşeşte 43 de calorii. Aşa se explică faptul că este o legumă eficientă în curele de slăbire.

Combate anemia şi astenia

Copiii, adolescenţii, femeile însărcinate şi cele care alăptează au nevoie de o cantitate mai mare de fier. Acest mineral este important pentru metabolism, pentru toate funcţiile organismului. De asemenea, fierul întăreşte imunitatea şi musculatura. În acelaşi timp, nutriţioniştii recomandă persoanelor cu deficit de fier să consume cât mai des fasole verde, sub formă de salată, pentru a menţine în corp cantitatea necesară de fier. Pentru păstrarea substanţelor nutritive, vasolea verde se găteşte la abur.

Reţeta săptămânii

Frigărui cu fasole verde

Calorii: 160/100Timp de preparare : 45 de minute

Ingrediente: 500 g carne de curcan, tăiată felii, 2 dovlecei, 200 g păstăi late de fasole verde, 1 căpăţână mare de usturoi, 300 g suc din roşii proaspete, puţin ulei; pentru garnitură: salată verde.

Preparare: în capătul frigăruii puneţi o felie de carne, continuaţi cu o felie de dovlecei, trei păstăi de fasole, apoi, din nou dovlecei, iar la capătul frigăruii puneţi carne de pasăre. În acest fel se prepară toate frigăruile, pe care le puneţi pe grătar şi le întoarceţi să nu se ardă. Când sunt gata, delicioasele frigărui se stropesc cu mujdei de usturoi şi se servesc cu garnitură de salată verde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net