5 ceaiuri care te apără de boli toamna

Ultima actualizare:

Ceai de cătină. Campioană la conţinutul de vitamina C şi la puterea sa anti-îmbătrânire, cătina îţi surâde în această perioadă prin pieţe. De asemenea are din belşug şi vitaminele A, complexul B şi vitaminele E, P, K, F. Infuzia din fructe proaspete se prepară prin opărire, pentru a nu distruge vitaminele sau din fructe uscate. Se recomandă consumarea licorii cu tot cu fruct. Când devine călduţă poţi adăuga o linguriţă de miere de albine. Cătina ajută şi la eliminarea kilogramelor în plus, taie senzaţia de foame, dar vitaminează.

Ceai din frunze de nuc. Extrem de utile sunt frunzele folosite sub formă de infuzie. Utilizată intern, aceasta ajută la combaterea diareei, hipertensiunii, hiperglicemiei, alergiilor, durerilor de umeri şi a inflamaţiilor. De asemenea e un bun dezinfectat urinar şi antiseptic gastrointestinal, are acţiune antisudorifică. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă cu frunze mărunţite la 200 ml apa clocotită şi bea două cani pe zi.

Ceai de măceşe. Nu este un fruct la fel de exotic ca şi goji sau noni, dar contribuie semnificativ la binele organismului. Şi în plus costă de 10 ori mai puţin. Măceşele conţin de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele şi de 200 de ori mai multă vitamina C decât merele, vitaminele A, B1, B2, B3, K, magneziu, calciu, fier, potasiu, taninuri, pectine şi uleiuri volatile. De preferat sunt infuziile din fructe opărite, pentru a nu distruge vitamina C prin fierbere, pentru întărirea sistemului de apărare, împotriva infecţiilor, hipertensiunii, pentru ameliorarea afecţiunilor cardiace şi a varicelor .

Ceai de busuioc. Este busuiocul este o componentă importantă a siropurilor de tuse expectorante. Acesta ajută la eliminarea mucusului în caz de bronşită şi astm. Când apar dureri de gât bea apă fiartă, în care s-a adăugat puţin busuioc. De asemenea este un stimulent al sistemului imunitar şi este indicat în gripă, guturai, alte boli infecţioase, depresii, oboseală, insomnie, migrene. Prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze şi flori la o cană cu apă şi bea-o după mesele principale.

Ceai de muşeţel. Această plantă are acţiune calmantă, antispasmodică, antiinflamatorie, antialergică şi emolientă. Iar datorită conţinutului în mucilagii (care calmează iritaţiile mucoasei gastrice) muşeţelul este recunoscut pentru eficacitatea sa în tulburările digestive (dureri abdominale, indigestie, inflamaţii ale tubului digestiv, gastrite, spasme, etc), cât şi pentru durerile menstruale. Fă o infuzie dintr-o lingură de flori şi 150 ml de apă fierbinte timp de 10 minute. Din amestecul obţinut trebuie să bei 3 căni pe zi, înainte de masă.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net