Spune-mi ce mănânci şi-ţi spun cum trăieşti: Andivele şi prunele uscate-aliaţi în curele de slăbire

Ultima actualizare:

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă consumul andivelor pentru proprietăţile lor terapeutice: sunt diuretice, depurative, tonice şi contribuie la detoxifierea organismului.

Având efecte depurative (chiar laxative), andiva este un bun adjuvant în obezitate, în aterioscleroză, precum şi în alimentaţia bolnavilor de rinichi, care prezintă edeme, deoarece aportul de potasiu este mai mare în comparaţie cu cel de sodiu.

Persoanele care doresc să scape de povara a două-trei kilograme în cel mult 10 zile, trebuie să consume zilnic mai multe andive, castraveţi şi fructe -mere nu prea dulci. Dieta de detoxifiere pe bază de andive este benefică şi persoanelor care au probleme de digestie : se balonează după fiecare masă sau se fac vinovate de excese culinare.

Principiile dietei

Consumaţi trei-patru andive pe zi, sub formă de salată, cu puţin ulei de măsline, asezonată cu mult pătrunjel şi câte o legumă. Glucidele trebuie să le consumaţi în cantităţi foarte mici.

De aceea, renunţaţi la prăjituri şi la preparate făinoase, iar zaharurile permise sunt doar cele din fructe. Carnea de peşte trebuie să predomine; este recomandată şi carnea de curcan sau de pui, iar andivele pot fi combinate zilnic cu diverse legume: într-o zi se consumă cu morcovi, în altă zi cu ridichii sau cu castraveţi. Urmaţi această dietă timp de 10 zile. În timpul curei, trebuie să vă odihniţi mai mult şi să nu consumaţi alcool. Andivele au şi efecte curative de revigorare. Iată o reţetă foarte eficientă în această privinţă. Cura cu „Salata tonică" durează zece zile şi îmbunătăţeşte vederea şi sistemul nervos.

Reţeta săptămânii: Salată tonică

Timp de preparare: 30 de minuteCalorii : 125/100g

Ingrediente: 300 g andive, 200 g morcovi, 200 g ţelină, 200 g rădăcină de pătrunjel, 100 g castraveţi, o legătură de mărar, 5 linguri ulei de măsline, presat la rece, 2 linguri oţet de mere, 2 linguri apă plată.

Preparare : Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se taie cubuleţe mici, iar frunzele de andive se taie peştişor. Se adaugă mărarul, tocat mărunt. Ingredientele se amestecă foarte bine şi se asezonează cu uleiul de măsline şi cu oţetul de mere diluat cu apa plată. Această cantitate se consumă zilnic, fragmentată în patru-cinci porţii.

Un meniu delicios în cura de slăbire

Specialiştii susţin că piureul de prune uscate este un aliat în curele de slăbire. Fructele (200 g) înmuiate în apă plată şi trecute prin maşina de tocat se asezonează cu puţină scorţişoară. Preparatul are un gust delicios şi este foarte săţios. De asemenea, acest piure, amestecat cu pere proaspete, înlocuieşte cu succes hrana pentru o zi. Meniul se poate repeta de două ori pe săptămână şi, după o lună, se constată efectul- trei -patru kg în minus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tatarusanu CAPTURA TV jpg
image
image
image
image
image
image
Amza Pellea jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
rsz delta dunarii jpg
autobuz stb 336 foto shutterstock
ASPA Arena 26 0 jpg
Kate Middleton jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
galionul San Jose, captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net