Porumbul, un valoros antioxidant

Ultima actualizare:

În ţara noastră şi în Italia din boabele măcinate de porumb se prepară mămăliga, un aliment valoros din punct de vedere nutriţional. De asemenea, din boabele plantei se extrage un ulei, recomandat de nutriţionişti persoanelor predispuse la boli cardiovasculare şi la diabet. Porumbul conţine vitamine din grupa B (în special B1 şi B9), vitaminele A şi E.Vitamina E, conţinută de porumb, contribuie la procesul de reînnoire a celulelor şi produce cantităţi importante de oxigen în sânge, iar vitamina B1 are efecte benefice asupra sistemului nervos, a muşchilor inimii şi a producerii globulelor roşii.

Totodată, în compoziţia plantei se regăsesc şi alte substanţe active: minerale (fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu), fibre şi proteine.În privinţa magneziului, care se găseşte în cantităţi apreciabile în compoziţia plantei, acest element previne bolile legate de îmbătrânirea organismului.

„Şi mătasea porumbului conţine surprinzător de multe substanţe valoroase din punct de vedere medicinal: ulei volatil, vitaminele C, E şi K, săruri de potasiu şi de calciu, saponine, zaharuri şi acizi. Prin proprietăţile sale, porumbul şi mătasea de porumb sunt stimulente cardiovasculare, hepatice şi renale, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii

Plăcinţele din porumb

Timp de preparare: 50 de minute

Calorii : 97/100 g

Ingrediente:500 g lapte bătut, iaurt sau kefir, 2 ouă, mălai măcinat mărunt, 2 linguri de fulgi de porumb, o linguriţă de seminţe de susan sau de chimen, 1lingură de zahăr sau de miere, 1linguriţă de bicarbonat, un praf de sare şi ulei pentru prăjit.

Preparare: Puneţi iaurtul sau laptele acru într-un castron şi adăugaţi, treptat, ouăle bătute , fulgii de porumb, chimenul (susanul), bicarbonatul, mierea sau zahărul, făina de mălai şi un praf de sare (opţional).

Trebuie să adăugaţi atâta mălai, încât compoziţia obţinută să aibă consistenţa smântânii grase. Omogenizaţi bine compoziţia, folosind o lingură de lemn. Încingeţi uleiul; apoi cu o lingură mai mare luaţi din cocă şi turnaţi în tigaia cu ulei încins. Plăcinţelele trebuie prăjite la foc mic, pe ambele părţi. Fiecare plăcinţică se serveşte caldă, asezonată cu magiun, cu dulceaţă de gutui sau cu mere rase .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net