Gemoterapia tratează bolile cu ajutorul mugurilor

Ultima actualizare:

    Extractul de brad vindecă o varietate de afecţiuni
Extractul de brad vindecă o varietate de afecţiuni

Este anotimpul mugurilor! Toţi mugurii: de anin negru, de carpen, brad, coacăz negru, castan comestibil sau de plop, mugurii sunt izvoare de sănătate. Din punct de vedere terapeutic, extractele din ţesuturi vegetale, din muguri, dar şi din ramurile tinere au un spectru mai larg de acţiune decât plantele mature.

Gemoterapia, o terapie modernă

Gemoterapia, una dintre cele mai promiţătoare ramuri ale fitoterapiei noi, promovează detoxifierea organismului şi refacerea ţesuturilor afectate de boală cu ajutorul extractelor vegetale proaspete sub formă de macerate glicerinice.

Gemoterapia, o metodă de terapie alternativă în vogă pe plan mondial, foloseşte mugurii, mlădiţele, rădăcinile tinere, scoarţa ramurilor tinere, bobocii, seva şi seminţele din peste 60 de varietăţi de plante medicinale, recoltate în perioada de creştere. Materiile prime folosite sunt bogate în enzime, vitamine, proteine, aminoacizi şi în hormoni vegetali.

Cine recomandă preparatele gemoterapice

Aceste preparate sunt recomandate tot mai frecvent de medici, de fitoterapeuţi şi de homeopaţi, atât ca remedii cu acţiune proprie, cât şi ca adjuvante ale terapiei alopate. Ele se extrag, de obicei, într-un amestec echilibrat de alcool, de apă şi de glicerină şi sunt cunoscute cu numele de extracte glicerohidroalcoolice.

Cine poate folosi produsele gemoterapice

Maceratele glicerinice nu sunt toxice, nu au efecte secundare şi de aceea terapeuţii nu au impus restricţii sau contraindicaţii. Aceste remedii se pot folosi timp îndelungat la toate grupele de vârstă. Datorită acestor atuuri, tonicele gemoterapice pot fi folosite şi de femeile însărcinate.

Aceste extracţii mai complexe se pot procura din farmacii şi din  magazinele naturiste. În acelaşi timp, mugurii pot fi folosiţi şi preparaţi mai simplu acasă, sub formă de siropuri, de inhalaţii şi de  infuzii.

Ce efecte au gemoderivatele

Mugurii de anin negru, pentru circulaţia cerebrală.

Acest tonic amar are proprietăţi antiseptice, dezinfectante, sudorifice şi antidiareice. Extractul s-a dovedit eficient în tratamentul circulaţiei cerebrale, miocardice şi în boala Parkinson. Tratamentul trebuie continuat cel puţin şase luni. Doza recomandată : câte 10 picături diluate cu 100 ml de apă sau cu ceai din fructe de pădure, de trei ori pe zi.

Extractul de carpen are proprietăţi antibiotice

Cantitatea de tanin pe care o conţin mugurii de carpen îi conferă preparatului efecte astringente, antibiotice şi cicatrizante. Intern, tinctura tratează diferite boli: paralizii, dureri de gât, stări febrile, hemoroizi şi tuse convulsivă. De asemenea, tratamentul are efecte antihemoragice. Se administrează câte 10 picături pe zi.

Extractul este un remediu apreciat în tratamentul a peste 60 de afecţiuni: în bolile aparatului digestiv ( gastrite, hepatite şi pancreatite), în ateroscleroză (curăţă venele şi arterele) şi în gută (elimină excesul de uree şi de acid uric). În cazul bolnavilor de osteoporoză, tratamentul cu acest extract contribuie la formarea oaselor şi la păstrarea masei osoase. Gemoderivatul vine şi în ajutorul bolnavilor de cancer, care au făcut tratament chimioterapic, deoarece înlătură efectele negative ale acestei proceduri medicale.

Castanul comestibil, pentru rezistenţa vaselor capilare

Preparatele din acest soi de castan tratează afecţiunile venoase (fiind recomandate îndeosebi femeilor care au folosit timp îndelungat anticoncepţionale) Extractul creşte rezistenţa vaselor capilare, restabilind circulaţia venoasă. Se recomandă câte cinci picături amestecate cu 100 ml de ceai, de trei ori pe zi,  după mesele principale, un interval de cel puţin şase luni.

Mugurii de plop, buni pentru reumatism

Gemoderivatele de plop au acţiune sedativă. Terapia este indicată în artrite şi artroze ale membrelor inferioare, în spondiloză anchilozantă, în cistite şi în afecţiuni renale. O alternativă pentru aceste afecţiuni este infuzia preparată dintr-o linguriţă cu muguri de plop şi o cană de 250 ml cu apă clocotită. Extern : Compresele cu tinctură, aplicate zilnic pe zona bolnavă, timp de două ore, s-au dovedit salutare în cazul tumorilor şi chisturilor.

Mugurii de plop negru sunt cunoscuţi şi sub numele de propolis vegetal. De aceea, extractul are o acţiune antibiotică şi antifungică. Preparatele din aceşti muguri sunt recomandate în dermatomicoze şi în foliculite. Pe locurile cu probleme se pun comprese cu infuzie preparată din muguri de plop negru, de trei ori pe zi, până la vindecare. Totuşi, această terapie este contraindicată persoanelor alergice la propolis.

Mugurii de brad, benefici în afecţiunile respiratorii

Extractul de brad vindecă o varietate de afecţiuni. În acelaşi timp, siropul din muguri este un medicament foarte eficient, recomandat bolnavilor de plămâni, persoanelor care nu au poftă de mâncare şi astenicilor. O cură cu sirop şi cu gemoderivate de brad scurtează perioada de convalescenţă după o boală severă, îndelungată. Mugurii de brad se pot păstra la congelator, în pungi de hârtie.

Mugurii de măslin, pentru colesterolul mărit

Specialişii au constatat că mugurii de măslin şi cei de nuc reglează colesterolul din sânge. În acest caz, se recomandă 30-40 de picături de extract, dimineaţa şi la prânz, un interval de cel puţin trei luni.

Bine de ştiut !

Aceste extracte se administrează cu cel puţin 15 minute înainte de masă. Dacă bolnavul urmează şi un tratament alopat, întâi se administrează medicamentele alopate , iar după 30 de minute se iau şi tincturile din muguri.

Sirop din muguri de brad

Ingrediente: 500 g muguri, 1500 ml apă şi 1 kg zahăr/ la 1 litru de lichid .

Preparare: Mugurii bine spălaţi se pun la fiert într-o oală mare, peste care turnaţi apa, cât să-i acopere. Când lichidul începe să clocotească, acoperiţi vasul şi lăsaţi ingredientele să fiarbă o oră, apoi stingeţi aragazul. După aceea, îndepărtaţi mugurii din vasul în care au fiert, cântăriţi lichidul şi îndulciţi-l : 1 kg de zahăr la 1 litru de lichid şi puneţi licoarea la fiert, până când obţineţi un lichid gros. Turnaţi siropul fierbinte în sticle, sigilaţi-le, apoi întoarceţi fiecare sticlă cu capacul în jos şi din nou în poziţia iniţială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net