Studiu: Fisticul, duşmanul colesterolului rău

Ultima actualizare:

Preocupaţi de efectele negative ale colesterolului rău asupra sănătăţii, cercetătorii Universităţii Pennsylvania , citaţi de Daily Mail, au realizat un studiu pe un lot de voluntari. Subiecţilor studiului li s-a dat să mănânce zilnic câte 50 g de fististic (cât încape în căuşul unei palme). După ce au savurat timp de patru săptămâni deliciosele fructe, participanţii la studiu şi-au redus nivelul colesterolului total cu 6,7 % şi pe cel „rău" cu 11, 6% .

Această constatare, spun autorii studiului, reprezintă un mare beneficiu pentru sănătate, pentru că fisticul a diminuat riscul de boli cardiovasculare cu 14%. În opinia specialiştilor, care au publicat rezultatele studiului în The American Journal of Clinical Nutrition, fisticul este una dintre cele mai valoroase surse de steroli, substanţe renumite pentru puterea lor de a reduce absorbţia colesterolului.

Deoarece 30 g de fistic conţin 160 de calorii, specialiştii recomandă ca fisticul să fie adăugat în salatele de crudităţi, cu condiţia ca sosul cu care se asezonează aceste salate să fie cât mai dietetic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tatarusanu CAPTURA TV jpg
image
image
image
image
image
image
Amza Pellea jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
rsz delta dunarii jpg
autobuz stb 336 foto shutterstock
ASPA Arena 26 0 jpg
Kate Middleton jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
galionul San Jose, captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net