Algele comestibile sunt surse naturale de iod

Ultima actualizare:

Aceste alimente-medicament reprezintă o sursă excelentă de proteine, de fibre solubile şi de minerale. În acelaşi timp, nutriţioniştii recomandă pentru consum speciile de alge care se găsesc în China şi în Japonia, ca alimente tonice.

„Fără îndoială, algele de mare reprezintă cea mai bogată sursă de iod natural, un factor care influenţează funcţionarea normală a glandei tiroide şi a metabolismului. Pe de altă parte, algele comestibile sunt şi o sursă excelentă de betacaroten, de zinc şi de fier'', spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

''De aceea, aceşti nutrienţi sunt folosiţi ca ingrediente de bază la prepararea supelor şi a sosului de iod, alimente foarte hrănitoare pentru persoanele anemice, pentru convalescenţi, reumatici şi vegetarieni. La copiii de vârstă şcolară, lipsa iodului afectează puterea de concentrare şi atenţia, iar la adulţi, un studiu al OMS a confirmat că nivelul de IQ depinde de cantitatea de iod existentă în organism". Algele comestibile pot fi procurate din magazinele Plafar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net