Îţi dăm răspunsul la 6 întrebări controversate despre silicoane

Ultima actualizare:

    Ianuarie, februarie şi martie sunt lunile în care cele mai multe femei aleg să-şi pună implanturi mamare
Ianuarie, februarie şi martie sunt lunile în care cele mai multe femei aleg să-şi pună implanturi mamare

Te bate gândul să-ţi pui silicoane ca să arăţi bine la vară, pe plajă? Dacă ai întrebări despre siguranţa procedurii şi stai în cumpănă, te ajutăm să faci puţină lumină în acest caz.

Medicul Florin Juravle, şeful secţiei de Chirurgie Estetică de la spitalul Regina Maria, demontează câteva mituri despre implanturile mamare şi ne răspunde la şase întrebări.

simeon stalpnicul png

1. Se pot sparge silicoanele? Da! Firmele care produc aceste implanturi, de obicei, le garantează integritatea pe viaţă. Se întâmplă însă şi accidente, de obicei la implanturile mai ieftine. Cele de bună calitate se sparg în proporţie de 1%.

2. În ce situaţie trebuie înlocuite? Specialistul ne spune că înlocuirea se face după 10-15 ani de la prima intervenţie numai dacă, în timp, au survenit modificări ale aspectului sânilor din cauza vârstei, a sarcinilor, alăptării, a modificărilor de greutate. „Dacă în urma acestor modificări se schimbă aspectul sânilor, se pot face intervenţii de înlocuire a implanturilor cu unele mai mici sau mai mari, după caz. Cele mai frecvente sunt intervenţiile de ridicare a sânilor", spune medicul Juravle.

3. Pot apărea complicaţii? Da! Acesta este şi un alt motiv pentru care silicoanele puse trebuie înlocuite. Dacă au fost folosite implanturi cu volum foarte mare, în timp, ţesuturile sânului şi pielea se pot subţia, astfel încât marginile implantului devin vizibile. De asemenea, pot apărea modificări la nivelul muşchiului pectoral, care duc la modificarea aspectului sânului. În acest caz, silicoanele se înlocuiesc cu unele mai mici.

4. Ce restricţii ai după intervenţia chirurgicală? Timp de două-trei luni trebuie să porţi o bustieră specială pentru susţinerea sânilor şi tot atât timp nu ai voie să faci niciun fel de efort sau mişcare ce implică muşchiul pectoral, deoarece poate deplasa implantul.

5. Mai poţi alăpta după ce ţi-ai pus silicoane? Da! Ele sunt situate sub glanda mamară şi muşchiul pectoral, astfel încât nu pot interfera în niciun fel cu sarcina şi alăptarea.

6. Care sunt preţurile. Variază foarte mult în funcţie de firma producătoare şi de forma silicoanelor. Cele cu formă anatomică sunt mai scumpe decât cele rotunde. Mai conteză şi „mâna de lucru", adică pregătirea şi experienţa chirurgului. În aceste condiţii, preţurile pot oscila între 1.500 şi 4.000 de euro pe intervenţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net