Aşa te îmbraci ca să nu te ia răceala!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Gripa şi virozele pândesc la tot pasul. Riscăm să ne îmbolnăvim mai ales acum, când e frig şi diferenţele de temperatură din cursul unei zile sunt semnificative. Medicii spun că hainele pe care le alegem şi materialele din care sunt confecţionate au un rol important în menţinerea sănătăţii. Iată cum ne îmbrăcăm corect în aceste zile ca să fim ceva mai feriţi de răceli.

Hainele lipite de trup

Primul strat protector este constituit din hainele care intră în contact direct cu pielea. Variantele ideale sunt cele confecţionate din bumbac şi au gulerul ridicat pe gât.

Atunci când te pregăteşti să stai o perioadă îndelungată în aer liber, un body confortabil îţi va fi de un real ajutor. Alegeţi un tricou cu mânecă lungă. Este cel mai indicat în această perioadă pentru că vă apără de frig şi totodată vă ajută să evitaţi uscarea şi deshidratarea pieleii cauzată de vânt. Peste tricou, purtaţi o jachetă care să vă protejeze în cazul în care va ploua.

Puloverul sau vesta matlasată

În condiţii atmosferice mai aspre, un pulover din lână care să se aşeze lejer pe trunchi va permite aerului să pătrundă prin ţesătură astfel încât să nu transpiri atunci când intri într-o încăpere încălzită. Dacă eşti călduros de fel, o vestă matlasată te va ajuta să te simţi mult mai bine. Acest strat va fi cel care îţi va "ajusta" nivelul de confort în funcţie de temperaturile mediului înconjurător. O piesă vestimentară perfect mulată pe trup te va priva de toate aceste efecte benefice pe timp de toamnă.

Bască, bentiţă şi eşarfă

Basca te apără de ploaie dar şi de vânt. Persoanele sensibile au mare nevoie, în această perioadă, de pălărie, bască sau bentiţă. Aceste accesorii vă feresc de vânt şi ploi. Atenţie! Dacă alegeţi bentiţa, aşezaţi-o pe urechi şi frunte. Pentru a proteja gâtul, nu este încă momentul pemtru fular, aşa că alegeţi o eşarfă din materiale naturale.

Protejează-ţi picioarele de frig

Frigul vine de la picioare, aşa că trebuie să aveţi grijă cu ce vă încălţaţi. Alegeţi ciorapi lungi, de preferat dres şi gheată sau pantof plin care să menţină o temperatură mai ridicată la picioare. Pentru persoanele cu circulaţia periferică deficitară, un pantof potrivit este foarte important în acest sezon. Pe ploaie şi noroi o pereche de cizme de cauciuc te vor scoate din mari încurcături mai ales dacă mergi mult pe jos. Acestea se pot purta fie la fustă, fie la blugi. În magazine vei găsi modele diferite, colorate, cu figuri geometrice sau înflorate.

«Îmbracă-te cu bumbac, lână şi stofă»

Mircea Tampa, medic specialist în cadrul Spitalului Clinic de Dermatologie „Scarlat Longhin", ne-a dat câteva sfaturi despre materialul textil din care trebuie să fie confecţionată îmbrăcămintea noastră de toamnă. „Este foarte important ca materialul cu care pielea vine în contact să fie unul cât mai natural. Astfel, în timpul toamnei este bine să purtăm lână, bumbac şi stofe. Materialele sintetice, supraelastice, menţin transpiraţia la nivel cutanat prin blocarea procesului natural de evaporare. Umezeala este mediul propice dezvoltării unui număr mare de bacterii şi agenţi fungici (ciuperci). De asemenea, pot apărea infecţii sau iritaţii ale pielii manifestate prin mâncărimi şi pete roşiatice".

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net