Ce să faci când ajungi «subiect de bârfă»!

Ultima actualizare:

    De ce ne place să bârfim
De ce ne place să bârfim

Felul în care fiecare persoană este percepută de cei din jur, în special de acei oameni alături de care petrece majoritatea timpului, fie că este vorba despre colegii de munca sau despre colegii din unităţile de învăţământ, este crucial. Mai ales dacă se ajunge în situaţia în care mediul menţionat ajunge să reprezinte o sursă de stres pentru persoana respectivă.

În urma studiilor efectuate, se pare că bârfa ocupă un loc fruntaş printre factorii de stres care acţionează asupra unei persoane, cu atât mai mult cu cât acea persoană este direct implicată, fiind ea însăşi subiectul bârfei.

Mai mult decât atât, studiile au conchis că acele persoane conştiente de faptul că sunt bârfite ajung să aibă performanţe din ce în ce mai slabe la locul de muncă, să îşi piardă calităţile de socializare aproape în totalitate şi mai mult decât atât să ajungă în dizgraţia şefilor, acest lucru ducând de multe ori la concedieri argumentate.

Însă, există metode prin care persoanele care ajung subiect de bârfă pot combate şi chiar contracara aceste lucruri.

Pentru a face acest lucru, este indicat ca mai întâi să fie înţeles motivul principal pentru care oamenii bârfesc. Iar principalul motiv pentru care oamenii bârfesc este acela că suferă de un dezechilibru emoţional! Astfel, persoanele care bârfesc sunt de multe ori vulnerabile, nesigure de ele însele sau se simt ameninţate de către persoana despre care bârfesc.

În acest sens, există o serie de metode pentru a combate şi stopa acest «fenomen».

1. Spune-le acelor persoane care îţi sunt cele mai apropiate că te confrunţi cu această problemă. Inevitabil vor lua atitudine şi vor încerca să combată zvonurile cu privire la tine, de fiecare dată când le vor auzi.

2. Confruntă persoana sau persoanele pe care le suspectezi că ar fi pornit diverse zvonuri cu privire la tine. În aşa fel, îţi vei dai seama cu siguranţă cine spune adevărul şi cine nu.

3. Încearcă să afli tot ce se spune despre tine dar nu îţi schimba comportamentul. Acest lucru va face ca acea persoană care a stârnit zvonurile despre tine să îşi piardă credibilitatea.

4. Râzi în gura mare, când ai ocazia, cu privire la ceea ce se spune despre tine. Dă impresia că ceea ce se aude este de neconceput şi amuză-te pe seama situaţiei.

5. Apelează la superiorii tăi! Explică-le că te simţi nedreptăţit/nedreptăţită din cauza unor zvonuri nefondate şi că acest lucru îţi afectează productivitatea şi capacitatea de a te concentra.

6. Poate cel mai important lucru este sp nu te «înhăitezi» cu persoane care au tendinţa de a bârfi. Este foarte uşor să ajungi să intri în astfel de cercuri şi cu siguranţă în acest caz vei deveni, la un moment dat, subiect de bârfă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net