Fraţii trebuie să primească daruri perfect egale, de Moş Nicolae

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ai mare grijă ce cadouri le iei copiilor de Moş Nicolae. Dacă sunt doi sau mai mulţi fraţi, darurile primite trebuie să fie perfect egale, altfel se poate lăsa cu scandal. În plus, gelozia şi invidia care pot apărea între ei, în copilărie, îi pot afecta pe mai târziu.

În loc să fie un motiv de bucurie, venirea lui Moş Nicolae de săptămâna viitoare poate genera ceartă şi plânsete printre copiii tăi. Motivul de scandal: cadourile. Trebuie să îi mulţumeşti pe amândoi. Asta cu atât mai mult cu cât ei se uită unul „în ograda" altuia, ca nu cumva fratele să primească ceva mai tentant, mai bun.

„Oricât de mult ar ţine unul la celălalt, invidia şi gelozia apar inevitabil între fraţi, la un moment dat. Li se pare că părinţii îl iubesc mai mult pe celălalt, sau că îi dau mai multă dreptate, mai multă atenţie. Iar când e vorba de primit cadouri, lucrurile devin şi mai sensibile. Părinţii trebuie să aibă mare grijă ca să îi mulţumească pe amândoi şi să evite eventualele certuri dintre ei", spune psihologul Click!, Mihaela Vintilă.

Astfel, darurile trebuie să se axeze pe dorinţele, nevoile, gusturile, vârsta, sexul fiecărui copil şi, chiar dacă lista unuia e mai stufoasă decât a celuilalt, trebuie să le dăruieşti lucruri perfect egale ca valoare. Bine bine, dar cum poate să aprecieze un copil preţul unui cadou? Majoritatea nu cunosc valoarea banului. Potrivit psihologului, ei se ghidează după mărimea cutiei, a obiectului primit. Cu cât e mai mare, cu atât e mai apreciat.

Procesul pregătirii ghetuţelor şi punerii lor la fereastră are un farmec aparte pentru cei mici

simeon stalpnicul png

De Moş Nicolae, lucrurile sunt mai simple. La această sărbătoare, cadourile constau mai mult în dulciuri. Nu se fac daruri substanţiale (includem aici jucăriile) pentru că pe acestea le aduce Moş Crăciun. În aceste condiţii, câte ciocolate şi câte acadele primeşte unul, tot atâtea trebuie să primească şi celălalt. „E bine să le arăţi copiilor că îi iubeşti pe amândoi la fel. Nu trebuie să faci absolut nicio diferenţă, mai ales când le oferi daruri. Pe termen lung, invidia, gelozia şi ranchiuna dintre fraţi se pot prelungi şi la maturitate. Riscă să nu aibă o relaţie apropiată, să nu se înţeleagă bine", atrage atenţia Mihaela Vintilă.

Moşul aduce cadouri şi celor mici, şi celor mari

Nu numai cei mici primesc daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Oricine poate dărui ceva drăguţ unui prieten apropiat sau celorlalţi membri ai familiei. De Moş Nicolae, cadourile trebuie să fie simbolice şi să se compună din dulciuri de post şi fructe.

Acestea simbolizează binele, frumosul, armonia, sunt un „popas" în perioada Postului Crăciunului. Nu se fac cadouri substanţiale pentru că Moş Nicolae anticipează un cadou mai mare, de la Moş Crăciun.

Nuieluşa, un «cadou» care nu prea lipseşte din ghetuţe

Nuieluşa este un dar care apare în ghetuţele copiilor, la un loc cu dulciurile. De ce? Ea nu este una obişnuită şi are o tradiţie de sute de ani. Trebuie să aibă câteva rămurere şi se poleieşte, dând impresia că este ninsă.

Ea este un semn al alungării răului, simbolizând faptul că răul poate fi sancţionat. Copilul care nu a fost cuminte în timpul anului este atins cu ea pentru a „scoate răul din el". Mai în glumă, mai în serios, părinţii obişnuiesc să pună şi câte o nuieluşă, în ghetuţe. "De la Moşu'!"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net