Copilul tău a picat Bac-ul? Trebuie să-l încurajezi!

Ultima actualizare:

Nu-l pune imediat la învăţat. O mică vacanţă, chiar dacă atât tu, ca părinte, cât şi el, consideraţi că nu o merită, ea e necesară.

E bine să se mai deconecteze înainte de a se întoarce din nou la învăţat.

Cultivă-i stima de sine. Spune-i că el e copil isteţ, dar că trebuie să se concentreze mai bine şi să înveţe mai mult. În fiecare zi, el trebuie să-şi repete: „vreau, pot, ştiu".

Încurajează-l. Spune-i că  nu e sfârşitul lumii, că e doar un examen şi nimeni n-a murit dacă a pierdut un an. Dacă îl vezi trist şi nu reuşeşti să-l scoţi din această stare, îl poţi duce la psiholog.

Când se va reapuca de învăţat, pune-l să rezolve mai întâi exerciţiile uşoare, ca să capete curaj în forţele proprii. Dacă va aborda de la început noţiuni prea grele, se va speria şi va abandona „misiunea". De asemenea, pune-l să revizuiască subiectele de la acest examen, să înţeleagă exact unde a greşit.

Dacă vezi că îi e frică de o materie şi nu se descurcă singur, du-l la meditaţii în această vară.

Cum recunoşti un copil prea afectat de eşec

Elevii foarte afectaţi de eşecul la Bac sunt trişti, tot mai închişi în ei, nu pot dormi, nu au poftă de mâncare.

Pentru a nu risca un gest necugetat din partea lor, părinţii trebuie să intervină prompt, să le ridice moralul. Însă nu toţi elevii care au picat Bac-ul suferă din acest lucru.

Unii vor sparge în continuare, nepăsători, seminţe în faţa blocului şi vor căuta să se distreze cu prietenii. În acest caz, părinţii trebuie să ia măsuri, să le impună reguli, să ridice vocea.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la Bacalaureatul din această vară s-au înscris 188.842 de candidaţi şi s-au prezentat 175.513. Dintre aceştia, 99.056 elevi, adică 56,4% din totalul de la nivel naţional, au promovat Bac-ul. Rezultă că numărul celor care nu au scăpat de învăţat în această vară este de 76.457. 320 de participanţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. În ţară, există 56 de licee unde rata de promovare este zero, dar există şi 20 de licee unde rata de promovare este de 100%.

Ieri au început înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013, iar elevii îşi vor putea depune dosarele  până pe 19 iulie inclusiv.  Iată care este programul.

Pe 19 şi 20 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală a limbii române, iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

În zilele de 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 22 şi 23 august cele ale competenţelor digitale. Prima probă scrisă - cea la limba şi literatura română - va avea loc în 26 august, fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, în 27 august.

Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării în 30 august. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 16,00. Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
Elisabeta Movila png
image
actualitate.net
image
actualitate.net