9 locuri pe care Google Earth nu le «vede». Posibilele explicaţii

Ultima actualizare:
Oraşul Valencia, din Filipine
Oraşul Valencia, din Filipine

Cu ajutorul Google Earth, poţi vedea din propria casă întreaga lume, de la Mont Blanc la Marele Zid Chinezesc. Însă există mai multe locuri unde nici faimoasa aplicaţie nu are acces. Sau cel puţin aşa se pare. Aceste locaţii apar pixelate sau chiar şterse cu totul de pe hartă.

Deşi Google Earth îşi permite să explorezi locuri din întreaga lume, câteva regiuni apar ascunse atunci când accesezi aplicaţia. Iată nouă locuri care i-au uimit pe utilizatorii Google Earth pentru că apar pixelate sau şterse şi care sunt posibilele explicaţii. 

1. Haarp, la graniţa dintre Washington şi Oregon

Haarp, la graniţa dintre statele Washigton şi Oregon
Haarp, la graniţa dintre statele Washigton şi Oregon

Centrul Haarp se află în apropierea graniţei dintre statele americane Washington şi Oregon. În 2014, Forţele Aeriene ale SUA au închis centrul care studiază ionosfera, o porţiune a părţii superioare a atmosferei.

Teoriile conspiraţiei spun că Haarp era un centru dedicat controlării vremii şi unii chiar au spus că acolo se făceau teste pe OZN-uri, conform dailymail.co.uk. Ba chiar, în 2010, preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a declarat că Haarp a declanşat cutremurul din Haiti. Oricare ar fi motivul, zona este ascunsă pe Google Earth.

2. Oraşul secret din Rusia

Oraşul secret din Rusia
Oraşul secret din Rusia

O zonă din Rusia, din tundra siberiană, este blurată pe Google şi nimeni nu are nici o explicaţie. Cel mai apropiat oraş este Egvekinot, vecin cu Alaska. În 1986, ruşilor li s-a spus că există oraşe izolate, unde locuiesc peste un milion de oameni. De aici a apărut teoria că această zonă din tundră e un astfel de oraş. 

3. Închisoarea Portlaoise, Irlanda

Închisoarea Portlaoise, Irlanda
Închisoarea Portlaoise, Irlanda

Închisoarea Portlaoise din Irlanda e un centru de maximă securitate, din regiunea Laois, unde sunt închişi cei mai temuţi criminali irlandezi. Deşi nu este pixelată pe Google Earth, la o privire mai atentă, se vede cum culorile nu se potrivesc cu restul zonei înconjurătoare. Cea mai plauzibilă explicaţie e că imaginea de pe Google e a unei închisori vechi, pentru ca deţinuţii să nu poată planifica o evadare. 

4. Insulele Faroe, Danemarca

Insulele Faroe, Danemarca
Insulele Faroe, Danemarca

O mare parte din arhipelag nu apare pe Google Earth, printre care şi baza militară din cel de-al Doilea Război Mondial de pe insula Vagar. Nimeni nu ştie de ce apar pixelate insulele, dar o teorie sugerează că totul e legat de drepturile de pescuit. 

5. Rafinăria de petrol Szazhalombatta din Ungaria

Rafinăria de petrol Szazhalombatta din Ungaria
Rafinăria de petrol Szazhalombatta din Ungaria

Rafinăria a cerut ca toată zona să fie colorată în verde şi ca nici o clădire să nu apară pe Google Earth. Nimeni nu ştie însă de ce. 

6. Kangtega, Nepal

Kangtega, Nepal
Kangtega, Nepal

Kangtega e un vârf important din Munţii Himalaya, din Nepal. El ajunge la 6,782 m. Pe Google Earth, vârful apare negru, iar unii au sugerat că este o simplă eroare de sistem. 

7. Baza aeriană Volkel, Olanda

Baza aeriană Volkel, Olanda
Baza aeriană Volkel, Olanda

Conform fostului premier olandez Ruud Lubbers, în bunkerele din baza Volkel se află 22 de bombe nucleare ale SUA. Ele ar fi acolo din anii 1960. Nu e de mirare că baza e camuflată. 

8. Barajul Keowee, Carolina de Sud

Barajul Keowee, Carolina de Sud
Barajul Keowee, Carolina de Sud

Barajul de pe lacul Keowee e blurat pe Google Earth. Are în jur de 42 km lungime, 4.8 km lăţime şi 16 m adâncime. Internauţii se întreabă de ce ar vrea cineva să blureze un simplu baraj, iar unii cred că acolo se află o centrală nucleară.

9. Valencia, Filipine


    Oraşul Valencia, din FilipineFoto: Google Maps
Oraşul Valencia, din FilipineFoto: Google Maps

O bucată a oraşului Valencia, din Filipine e pixelată pe Google Earth. Cu o populaţie de 180.000 de locuitori, se crede că acolo e baza unui centru guvernamental de apărare anti-rachetă şi este pixelat din motive de siguranţă naţională.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net