Uite cum ne distrăm în vacanţa de Rusalii!

Ultima actualizare:

În acest an, peste 40.000 de mii de turişti sunt aşteptaţi pe Litoral, în minivacanţa de Rusalii. Românii se vor bucura de trei zile libere, sâmbătă, duminică şi luni, iar staţiunile de la malul mării, mai ales Mamaia, vor fi arhipline. Nu mai vorbim despre faptul că şi vremea se anunţă caniculară. Iată ce distracţii te aşteaptă şi câţi bani vei scoate din buzunare!

La sfârşit de săptămână, oraşele vor fi pustii, iar în staţiunile de la malul mării nu vei mai putea arunca un ac. Bugetarii, elevii şi studenţii se vor bucura de trei zile libere, iar cine nu a apucat să meargă pe Litoral, de Paşte şi 1 Mai, va avea acum ocazia. Uite unde va fi polul distracţiei!

Mamaia

Aqua Magic te aşteaptă cu piscine şi tobogane. Aqua Magic din staţiunea Mamaia te aşteaptă cu distracţie  maximă pentru întreaga familie, fiind unul dintre principalele puncte de atracţie de pe Litoral. Aici vei găsi locuri de joacă special amenajate pentru copii, cu piscine, multe tobogane şi personaje de poveste, dar şi zone de relaxare şi distracţie pentru adulţi: poţi înota în bazin, te poţi relaxa plutind pe colace uriaşe sau poţi avea partede adrenalină încercând tuburile cu apă şi toboganele deschise cu o înălţime de 11 metri. Biletul standard pentru un adult costă 40 de lei, iar pentru un copil – 20 de lei. Cine optează pentru tarife Family va plăti 53 de lei dacă este însoţit de un singur copil, 72 de lei, dacă este însoţit de 2 copii şi 90 de lei, dacă este însoţit de 3 copii. Preţurile cresc însă pentru o familie formată din doi adulţi şi doi copii: 90 de lei. Programul este între orele 10.00-18.00.

Megadistracţie în Satul de vacanţă. Parcul de distracţii Luna Park se află în Satul de vacanţă din staţiunea Mamaia, fiind principala atracţie a locului. Aici vei găsi caruselele şi trenuleţe pentru cei mici, dar şi centrifugă şi roller-coaster pentru adulţi. Cine se va urca în roata mare va avea ocazia de a admira oraşul Constanţa şi staţiunea de la înălţime. În Satul de vacanţă vei găsi o mulţime de terase şi restaurante care îţi pun la dispoziţie mâncăruri tradiţionale româneşti. 

Constanţa 

În vizită la Delfinariu. Dacă vrei să mergi împreună cu cei mici la Delfinariul din Constanţa, programul de vizitare e între orele 10.00-17.00, de luni până duminică. Reprezentaţiile au loc în fiecare zi începând cu orele 13.00, 16.00 şi 19.00. Preţul unui bilet este de 20 de lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. Pentru copiii sub 7 ani intrarea este liberă. 

Mangalia

Ore de echitaţie la cea mai mare herghelie din sud-estul Europei. Herghelia Mangalia e una dintre cele mai mari din sud-estul Europei, o pepinieră de cai pursânge arabi care aşteaptă în fiecare zi turiştii iubitori de echitaţie. O oră de echitaţie costă 80 de lei pe un pursânge arab, iar pentru un ponei, care poate fi călărit de copii, vei scoate din buzunar 40 de lei. Preţul unui tur al hergheliei este de 2 lei pentru elevi şi studenţi, 10 leipentru adulţi şi 6 lei de persoană pentru grupurile organizate. Ora de călărie în padoc te costă 60 de lei, iar în spaţiu deschis (prin pădure sau la malul mării) – 150 de lei. 

Sibiu: Aventură și SPA la Arsenal Park

simeon stalpnicul png

Adrenalină la maximum, apoi hidromasaj în piscină sau saună, într-o locație cu tematică militară. Asta vă așteaptă dacă alegeți să mergeți la Arsenal Park de la Orăștie, amenajat pe ruinele fostei fabrici de armament. Parcul are acum și o atracție nouă: Aqua Park în Pădurea Dumbrava. Recent, aici s-au deschis: un centru SPA, sală de sport, loc de joacă pentru copii, traseu de căţărat în copaci, pistă de biciclete, turn pentru sporturi extreme, patinoar, skate parc și centru de agrement călare. Sunt 230 de locuri de cazare, la prețul de 50 euro/noapte. Prețurile sunt: 30 lei intrarea la piscină (15 lei pentru copii), programele de aventură - 40 lei (35 lei pentru copii), căutarea de comori - 35 lei/150 minute, o tură de 45 de minute cu șenilata - 85 lei, sauna - 40 lei/zi, masaj cu kiwi - 80 lei/oră, acces gratuit la locurile de joacă și la parcul fitness. (Marina Dohi)

Click! Spune: 

Sâmbătă, duminică și luni, circulaţia pe A1 (Bucureşti-Piteşti) şi A2 (Bucureşti-Constanţa) este interzisă pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu ocazia Rusaliilor, anunță CNADNR. Şoferii care nu respectă restricţiile vor fi amendaţi.

Braşov: Hai de Rusalii la castele şi cetăţi!

simeon stalpnicul png
  • Râşnovul îi aşteaptă pe vizitatori cu surprize. Centrul oraşului devine de azi pietonal, odată cu inaugurarea primului tunel rutier din Braşov. Tunelul de 316 metri trece pe sub centrul Râşnovului, iar traficul rutier din zona istorică va fi transferat în subteran. Stâlpii de iluminat public au fost înlocuiţi cu lampadare prinse de case. Piaţa Unirii a fost pavată şi vor fi amenajate fântâni arteziene.  
  • Noutăţi şi la Castelul Bran! Casa de Ceai a Reginei Maria a fost refăcută şi transformată în cafenea. De asemenea, turiştii vor putea traversa un tunel secret, construit în anii ‘30, la ordinul Reginei Maria. Tunelul, care n-a fost niciodată deschis publicului, va face legătura între castel şi parc, pe o distanţă de 40 de metri. În castel pot fi vizitate acum nu mai puţin de 23 de camere. Biletul de intrare la Castelul Bran costă 30 de lei.
  • Cetatea Făgăraş aduce anul acesta cele mai multe noutăţi. Turnul Roşu, Turnul Temniţă şi fosta Cramă vor putea fi vizitate pentru prima dată, după o investiţie de 1,3 milioane de lei a Primăriei. O altă atracţie e garda formată din zece străjeri. Soldaţii poartă armuri şi vor face schimbul de gardă în fiecare sâmbătă şi duminică, la ora 12.00. Anul trecut a fost redeschisă, după 50 de ani, sala tronului, care are mai multe încăperi şi e impresionantă. La Făgăraş se poate vedea acum şi temutul instrument de tortură Fecioara de Fier, o cuşcă de metal cu cuţite în interior. 
  • Harghita: Vizitează Casa Fluturilor şi Muzeul pălăriilor!

simeon stalpnicul png
  • Fluturele “cap de mort”, fluturele “de azur”, graţioşii fluturi “zebră”, fluturii “bufniţă uriaşă”, precum şi fluturele “zmeu” sunt doar câteva din speciile care pot fi văzute, atunci când treceți pragul Casei cu fluturi exotici, unică în România. Muzeul și-a deschis porțile și anul acesta, la Praid, vizavi de intrarea în salina Praid. Casa are deja sute de exemplare, peste 16 specii de fluturi aduse din America de Sud, Asia şi Africa. Preţul unui bilet este de 7 lei, iar programul de vizită este în fiecare zi, de la 09.00 la 19.00, din iunie şi până în ultima zi din august.

simeon stalpnicul png
  • În satul Crișeni, la hotarul dintre județele Covasna şi Harghita, am găsit o casa ţărănească, albastră, cu o poartă tradițional săsească. Pe prispă șade un bărbat care împletește din paie o pălărie. De trei generații încoace, familia lui se ocupă de fabricarea pălăriilor din paie. După ani și ani, s-a decis ca în vechea gospodărie părintească să deschidă primul muzeu al pălăriilor din paie lucrate manual. Atracția muzeului este pălăria cu un diametru de 2 metri și o greutate de 2,65 kg. Pentru realizarea ei s-au folosit 500 de metri de împletitură din paie si 1,5 km de ață. (Rareş Stelea)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net