Uite cum faci economie la curent cu electrocasnicele!

Ultima actualizare:
Aparatele din clasa A++ îţi reduc costurile la jumătate
Aparatele din clasa A++ îţi reduc costurile la jumătate

Etichetarea energetică a aparatelor electronice şi electrocasnice nu e un moft, ci cel mai bun indicator al performanţei energetice a acestora. Oamenii preocupaţi de valoarea facturii lor, dar şi de risipa de energie, vor alege întotdeauna un frigider sau o maşină de spălat care le vor aduce economii de bani.

Conform studiilor, un aparat electrocasnic din clasa energetică A++, mai scump ce-i drept, consumă cu 50% până la 80%  mai puţină energie electrică decât unul din clasele energetice B sau C. Frigiderele actuale din clasele energetice superioare (A+++ şi A++) au un consum anual de 200-220 kWh. În termeni financiari, la un cost mediu al energiei electrice de 0,45 lei/kWh, înseamnă o cheltuială de 90-99 de lei pe an cu energia electrică necesară funcţionării acestora. În schimb, un frigider din clasa energetică C sau inferioară, poate avea un consum de peste 350 kWh (157,5 lei). În cazul unor aparate mai vechi de 10 ani, consumul poate sări de 550 kWh pe an (247,5 lei).

Trucuri pentru a economisi energie


    Aparatele din clasa A++ îţi reduc costurile la jumătate
Aparatele din clasa A++ îţi reduc costurile la jumătate
  • Scoate din priză aparatele electronice şi electrocasnice atunci când nu le foloseşti! Vei face o economie de 10% la factura de curent. Poate părea greu de crezut, însă aparatele din casa noastră consumă energie electrică şi atunci când sunt oprite. E suficient să le ţinem în priză. Aceste informaţii se regăsesc într-un studiu publicat în 2014 de Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
  • Printre cele mai mari consumatoare de energie electrică, chiar şi când sunt oprite, se numără televizoarele, receiverele TV, boilerele, computerele şi faxurile. Mari devoratoare de curent în modul stand-by sunt aparatele „smart”, care se conectează la internet (televizoare, telefoane mobile, frigidere cu display şi Wi-Fi). În 2014, energia consumată la nivel mondial de aparatele uitate în priză s-a ridicat la 615 TWh (TerraWatt oră). Experţii estimează că energia risipită va depăşi 700 TWh în 2025.
  • Mașinile de spălat au programe de spălare rapidă. Ai putea să le foloseşti mai des.
  • Alimentele trebuie păstrate la rece pentru a nu se altera, însă fiecare grad în minus în frigider înseamnă un leu în plus la factura de curent. Temperatura ideală de păstrare a mâncării în frigider este 4 grade Celsius. În congelator nu ar trebui să ai mai mult de minus 18 grade.
  • Nu lăsa uşa frigiderului deschisă prea mult! Acest lucru creşte consumul de curent şi scade durata de viaţă a acestuia.
  • Foloseşte adaptoare pentru prize sau cabluri de alimentare care utilizează energie cu timp prestabilit. După ce se termină această perioadă (câteva ore), dispozitivele pe care le-ai lăsat în priză nu mai consumă energie electrică.
image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net