Scapă de respiraţia urât mirositoare!

Ultima actualizare:

    Respirația urât mirositoare poate deveni o adevărată problemă
Respirația urât mirositoare poate deveni o adevărată problemă

Respiraţia urât mirositoare este o problemă delicată. Nu prea eşti conştient că o ai, iar celor din jur le e jenă să-ţi atragă atenţia.

Din acest motiv, fă următorul test: atinge-ţi cu limba încheietura mâinii, apoi, după câteva secunde, miroase. Cam aşa se simte şi respiraţia ta. Dacă nu îţi place, ia măsuri.

Cauzele apariţiei

Pentru a trata halena, trebuie să-i descoperi cauza. Iar aceasta e variată. Poate fi dată de carii şi afecţiuni ale gingiilor, de o igienă dentară precară, de consumul anumitor alimente (ceapă, usturoi, brânzeturi, mezeluri, peşte etc.), dar şi de o proastă hidratare. De asemenea, au o respiraţie mai grea fumătorii, cei care suferă de afecţiuni gastrointestinale, hepatice, renale. Chiar şi o infecţie respiratorie, apărută în urma unei răceli prost tratate, poate da respiraţie urât mirositoare.

Soluţii de prim ajutor

Ai mâncat usturoi şi aroma nu a dispărut până la întâlnirea de a doua zi? Ronţăie câteva fire de pătrunjel. El conţine foarte multă clorofilă, un dezodorizant al respiraţiei. Ghimbirul este, de asemenea, un condiment cu o aromă proaspătă, plăcută, care atenuează mirosurile neplăcute ce vin din stomac. Îl poţi consuma ras şi adăugat într-o limonadă cu mentă. Seminţele de cardamon, anason, fenicul, scorţişoara şi cuişoarele conţin şi ele uleiuri eterice frumos mirositoare care, odată consumate, vor fi eliberate prin respiraţie. Dacă ştii că suferi de halenă, ţine în permanenţă cu tine câteva seminţe de acest gen sau condimentează-ţi cu ele mâncărurile.

Sfaturi pe termen lung

În primul rând, nu uita să te hidratezi. Apa şi saliva curăţă gura de bacterii, aceasta fiind şi explicaţia pentru care, pe timpul nopţii, când  se secretă mai puţină salivă, se înmulţesc bacteriile şi miroase gura. Astfel, pe timpul zilei, un pahar de apă poate fi salvator. Mai ai la dispoziţie fructele, în special merele, care hidratează, curăţă dinţii şi execută un masaj unor al gingiilor. Poţi să-ţi faci propria apă de gură pe care să o ţii la tine, într-o sticluţă: câteva picături de extract de salvie sau de mentă, adăugate în apă. Această soluţie are efect dezinfectant asupra cavităţii bucale, protejează gingiile şi împrospătează respiraţia.  Pe termen lung, schimbă-ţi puţin dieta, mănâncă mai puţină carne, dulciuri, carbohidraţi şi mai multe legume şi fructe. Dacă halena este dată de o afecţiune respiratorie, fă inhalaţii cu uleiuri esenţiale dezinfectante, cum sunt cele de mentă, cimbru, eucalipt. Dacă niciuna dintre aceste soluţii nu dă rezultat, nu ai carii, gingivită şi îţi înghijeşti corect dinţii, e posibil ca halena să aibă o cauză internă, motiv pentru care se impun investigaţii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net