Luminile schimbă total aspectul casei

Ultima actualizare:

    Într-o cameră e bine să  ai mai multe surse de lumină
Într-o cameră e bine să ai mai multe surse de lumină

Aşa cum o zi însorită îţi dă o stare de bine şi te înveseleşte, o cameră corect şi frumos luminată, seara, are acelaşi efect. Luminile schimbă total aspectul unei încăperi. O pot face mai rece şi austeră sau, dimpotrivă, creează o atmosferă caldă, plăcută, primitoare.

Iluminatul artificial este de trei tipuri, iar cel mai bun rezultat într-o cameră este obţinut atunci când reuşeşti să combini armonios toate aceste tipuri, ne spune Theodor Nica, designer de interior la IKEA Băneasa. 

simeon stalpnicul png

Lumina funcţională. Produce o rază puternică şi concentrată de lumină, fiind utilă pentru lectură, scris, tricotat etc. Lămpile de birou produc o astfel de lumină.


    Lumini funcţionale  care te ajută la  diverse activităţi
Lumini funcţionale care te ajută la diverse activităţi

Lumina generală. Este cea clasică, ce porneşte din tavan, pe care o avem cu toţii în case. Lumina răspândită este egală şi utilă pentru activităţi ce necesită multă lumină. Mulţi  limitează, în casele lor, doar la această lumină. Nu e suficient, nici practic, nici frumos.

Lumina ambientală. Este cea care creează atmosferă şi subliniază anumite caracteristici ale încăperii. Vorbim aici despre veioze decorative, spoturi pentru tablouri sau pentru corpurile suspendate. Poţi să te joci cu luminile mai slabe sau mai intense, să accentuezi o zonă, să creezi atmosferă.


    Lumină ambientală  care dă un aer  interesant holului
Lumină ambientală care dă un aer interesant holului
  • Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când planifici iluminarea unei încăperi este să stabileşti care sunt principalele activităţi pe care le desfăşori în cameră. Mai concret, unde ai nevoie de mai multă lumină. În funcţie de acestea, îţi plasezi lămpile funcţionale. Poţi ilumina local oglinzile, dulapurile de haine, biroul, blatul de lucru din bucătărie, biroul. 
  • Următorul pas este să îndulceşti atmosfera cu nişte lămpi ambientale care subliniază anumite caracteristici şi oferă personalitate încăperii. „Dacă doreşti să scoţi în evidenţă biblioteca sau tabloul preferat foloseşte spoturi şi plasează-le pe mobilier sau deasupra tabloului astfel încât lumina să mângâie cărţile şi obiectele decorative”, explică designerul Theodor Nica. 
  • Planificarea se încheie prin plasarea corpului de iluminat ce oferă lumină generală. În funcţie de înălţimea tavanului, plasarea mobilierului şi a stilului din cameră, poţi opta pentru o plafonieră sau o lampă suspendată. Dacă lumina generală este prea puternică, poţi alege o lampă suspendată cu abajur şi un bec din sticlă opacă pentru un iluminat difuz sau o lampă cu model decupat pentru un iluminat decorativ. Specialistul vă sfătuieşte ca înainte de a fixa cablurile să testaţi mai multe soluţii. Încearcă mai multe variante, mută corpurile de iluminat în diferite părţi ale camerei şi observă diferenţele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net