Aşa amenajezi corect camera elevului!

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Copilul tău intră, în acest an, la şcoală? Amenajarea camerei de studiu trebuie făcută cu mare atenţie pentru ca cel mic să beneficieze de tot confortul atunci când îşi face temele sau învaţă.

Iată câteva sfaturi utile, de care să ţii cont atunci când cumperi biroul şi scaunul, dar care te vor ajuta şi când vei alege culorile pentru decorarea camerei.

Locul ideal pentru birou

Biroul este piesa de mobilier esenţială în camera copilului tău, iar locul ideal pentru amplasarea lui este într-o zonă foarte luminoasă. Adică, în faţa ferestrei. Asta, pentru că cel mic are nevoie de cât mai multă lumină naturală atunci când îşi face temele. Lumina trebuie să vină din faţă sau din stânga dacă elevul scrie cu mâna dreaptă. Dacă este stângaci, lumina trebuie să vină din partea dreaptă. De asemenea, biroul trebuie poziţionat în aşa fel încât să poţi deschide fereastra. Dacă spaţiul nu-ţi permite să aşezi biroul lângă geam, va trebui să dotezi masa de lucru a copilului tău cu o sursă artificială de iluminat – o veioză cu lumină rece, care nu oboseşte aşa de tare ochii celui mic. 

Cum îl alegi pe cel potrivit

Primul lucru de luat în calcul este mărimea biroului ,care trebuie să se potrivească perfect cu înălţimea copilului tău. Dacă biroul este prea mic, elevul va sta ghemuit şi cocoşat când va scrie. Dacă biroul este prea înalt, copilul va sta cu coatele foarte ridicate, iar poziţia corpului său nu va fi una firească. Vor apărea dureri de spate, de coloană, dureri în zona gâtului, a umerilor şi la ceafă. Caută un model reglabil pe înălţime, care poate fi adaptat pe măsură ce copilul creşte. În acest fel, el va putea folosi biroul timp de mai mulţi ani. Nu uita nici de lăţimea biroului! Băieţii sunt mai laţi în umeri decât fetele şi au braţele puţin mai lungi. Deci, vor avea nevoie de un spaţiu de lucru mai mare decât o fetiţă.

Atenţie la scaun!

Poziţia corectă a corpului nu este dată numai de un birou ales corect, ci şi de scaunul pe care cel mic stă zi de zi când îşi face temele. Nu trebuie să cumperi neapărat un scaun scump, deoarece preţul piperat nu presupune şi confort pentru cel mic. Scaunul trebuie să fie, în primul rând, confortabil şi să susţină corect coloana vertebrală. Specialiştii recomandă modelele ortopedice, cu spătar rigid, prevăzute cu o curbură pentru adoptarea unei poziţii fireşti a corpului şi cât mai confortabile. 

Organizează eficient spaţiul de pe masa de lucru

Biroul copilului trebuie prevăzut cu sertare în care el să-şi păstreze cărţile şi caietele pentru şcoală, rechizitele şi ustensilele de scris. În acest fel, el va putea menţine ordinea pe birou. Nişte tăviţe speciale aşezate într-un colţ, nişte suporturi pentru creioane şi un organizator pentru rechizite ar trebui să fie suficiente pentru ca elevul să aibă spaţiul necesar pentru lucru.  Câteva poliţe montate pe peretele cel mai apropiat de birou îl vor ajuta pe copil să menţină ordinea în zona de lucru, dar şi în întreaga sa cameră. 

Ce culori alegi pentru decorarea camerei?

Chiar dacă celor mici le plac nuanţele vesele, culorile vii şi strălucitoare, camera de studiu trebuie să fie în tonuri neutre. În acest fel, elevul nu va fi distras de nimic şi se va putea concentra la lecţii. Alege nuanţe de crem sau bej, iar dacă vrei o pată de culoare, poţi opta pentru maro sau galben. Culorile stridente obosesc ochii, îi dau o stare de agitaţie de care cel mic nu are nevoie atunci când studiază. 

Te învăţăm să cumperi cel mai potrivit scaun

Să nu ai impresia că scaunul pentru birou este o alegere uşoară. Contează foarte mult confortul pe care îl oferă copilului şi, de asemenea, e important ca poziţia corpului său să fie una corectă. Iată ce recomandă specialiştii site-ului scaune.ro! 

  • Un scaun bun ar trebui să permită ajustarea în înălţime pentru ca elevul să stea confortabil, cu genunchii la un unghi de 90 de grade. Atunci când scrie, mâinile copilului trebuie să fie sprijinite pe birou într-un mod natural, să nu fie prea ridicate. 
  • Spătarul ar trebui să sprijine curba naturală a coloanei vertebrale şi să susţină partea lombară. Este recomandat ca spătarul să fie suficient de mare încât să poată sprijini atât umerii, cât şi zona gâtului. 
  • Şezutul scaunului trebuie să fie confortabil, nici foarte moale, dar nici tare. Caută un model care să ofere suficient suport feselor şi şoldurilor.
  • Când cumperi scaunul pentru copilul tău, mergeţi împreună la magazin şi lasă-l pe cel mic să probeze câteva modele. Îţi va spune care este scaunul cel mai confortabil. Atenţie ca nu cumva cel mic să aleagă în funcţie de alte criterii, diferite de ale tale, precum forma sau culoarea! 
  • Alege scaunul în funcţie de dimensiunile biroului. Nu lua ceva prea mic sau, dimpotrivă, prea mare!
  • Şi materialul din care e confecţionat scaunul de birou e foarte important. De exemplu, pielea naturală şi pielea sintetică reţin umezeala. Vara, copilul va transpira, iar materialul, pentru că nu reţine umezeala, se va “lipi” de picioare. 
  • Dacă elevul este de vârstă mică, nu sunt recomandate scaunele cu rotile. E posibil să se plimbe sau să se învârtă cu scaunul şi să cadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net