5 răspunsuri pe care trebuie să le ştii la un interviu

Ultima actualizare:

    Răspunsurile la interviu trebuie sa fie sincere, dar nu foarte explicative
Răspunsurile la interviu trebuie sa fie sincere, dar nu foarte explicative

În cazul în care eşti în căutarea unui nou loc de muncă, trebuie să ai în vedere nu doar completarea cu atenţie a CV-ului pe care îl trimiţi, ci şi anumite întrebări pe care angajatorul ţi le va pune la interviu.

Ai aplicat pentru un anumit post şi ai fost chemat la interviu. Ce faci mai departe? În primul rând, trebuie să fii sigur pe tine şi să te pregăteşti pentru câteva întrebări pe care angatorul ţi le va pune pentru a te cunoaşte mai bine.

Iată, mai jos, câteva răspunsuri pe care ar trebui să le ştii la un interviu.

1. Ce-mi poţi spune despre tine?

Evident, angajatorul vrea să te axezi mai mult pe partea profesională, nu pe cea personală. Aşadar, scoate în evidenţă realizările de la job-urile anterioare, calităţile care te recomandă pentru posturile la care aplici şi experienţa pe care o ai în câmpul muncii.

2. De ce ai renunţat la ultimul loc de muncă?În niciun caz nu te apuca să-ţi bârfeşti fostul şef sau să povesteşti despre neajunsurile care te-au determinat să pleci. Dacă ai fost concediat, fii sincer, dar nu intra în detalii. Pune accent pe ceea ce ai învăţat din această experienţă. În cazul în care ţi-ai dat tu demisia, menţionează că ţi-ai dorit o nouă provocare şi că fostul loc de muncă nu te împlinea din acest punct de vedere.

3. Care sunt punctele tale slabe?

E de la sine înţeles că nu e cazul să explici cât de neîndemânatic eşti în bucătărie sau că nu ştii să faci un nod la cravată. Transformă-ţi defectele în calităţi sau vorbeşte despre ele la trecut. De exemplu, poţi spune că obişnuiai să laşi totul pe ultimul moment, motiv pentru care ai devenit mult mai organizat şi ai învăţat să-ţi prioritizezi lucrurile pe care le ai de făcut.

4. Ce aştepţi de la acest loc de muncă?

Nu vorbi despre visul tău de a avea un salariu foarte mare sau de a avansa repede în carieră. Fii concis şi menţionează că vrei să dai tot ce ai mai bun pentru a-ţi face treaba la muncă. Poţi spune, de exemplu, că vrei să-ţi pui în valoare calităţile şi să primeşti sarcini din care ai de învăţat.

5. Vrei să mă întrebi ceva?

Un răspuns negativ nu e indicat, deoarece dă impresia că eşti neinteresat de postul pentru care ai aplicat. Interesează-te despre companie înainte de a merge la interviu şi întreabă, de exemplu, ce proiecte se preconizează pentru viitor sau, după ce menţionezi că eşti interesat de job, poţi întreba care e pasul următor al interviului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net