5 mituri despre bateria telefonului

Ultima actualizare:

    Andreea Raicu a fost surprinsă de fotoreporteri în timp ce-și folosea mobilul pe post de aparat fotofoto: Click!
Andreea Raicu a fost surprinsă de fotoreporteri în timp ce-și folosea mobilul pe post de aparat fotofoto: Click!

Circulă tot felul de povești legate de bateria telefonului și ce trebuie să faci pentru ca ea să țină cât mai mult. O mulțime dintre ele sunt, însă, doar povești de adormit copiii. Click! îți spune care sunt principalele mituri despre bateria telefonului.

Unul dintre principalele mituri despre bateria telefonului este cel care se referă la faptul că „orice încărcător, altul decât cel original, îți va distruge iremediabil bateria telefonului”. Există un dram de adevăr în toată această poveste. Specialiștii în domeniu spun că este de preferat să nu cumperi încărcătoarele ieftine, din locuri neavizate. În plus, un experiment arată că, într-adevăr, încărcătoarele originale sunt de preferat, dar și cele provenite de la furnizori de încredere sunt la fel de bune.

Cele mai cunoscute mituri despre bateria telefonului

„Nu ar trebui să îți folosești telefonul în timp ce este la încărcat”. Așa sună un alt mit despre bateria telefonului. Oamenii cred că folosirea telefonului în timp ce acesta este la încărcat poate face mult rău, deoarece este posibil ca aparatul să explodeze sau ca utilizatorul să se electrocuteze. Acest zvon a fost desființat acum doi ani, când o femeie s-a electrocutat în timp ce utiliza un iPhone 4. Motivul pentru care s-a produs accidentul este folosirea unui încărcător dubios. Așadar, dacă utilizezi un încărcător original, nu ai de ce să te temi.

Un alt mit despre bateriile de telefon spune că „nu trebuie să încarci telefonul până nu se descarcă bateria complet”. Acest sfat nu se mai aplică, însă, bateriilor actuale. De fapt, este posibil să fie chiar mai sănătos pentru baterie să o încarci înainte de a fi complet descărcată. Un ciclu de încărcare constă în încărcarea bateriei până la capacitate maximă, iar motivul pentru care durata de viață a bateriei scade în timp este pentru că deja și-a atins numărul de cicluri la care rezistă, nu pentru că o conectezi prea des la priză.

„Dacă ținem telefonul la încărcat prea mult timp, bateria va avea de suferit”. Probabil că multă lume a auzit de acest mit și crede că astfel, în timp, bateria își va pierde din calități și se va descărca din ce în ce mai repede. Însă, aceasta este o percepție eronată. Specialiștii în domeniu afirmă că adevărul este exact pe dos. Orice smartphone (telefon inteligent, n.r.) își dă singur seama când ajunge în acest stadiu și, atunci când acest lucru se întâmplă, aparatul își oprește singur alimentarea cu energie de la priză.

Se spune că este bine să ne oprim telefonul din când în când. Chiar un reprezentant al companiei Apple, în ideea de a maximiza durata de viaţă a bateriei, susține că ar fi bine să oprim telefonul din când în când. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi. Este suficient să închideți telefonul o data pe săptămână, timp de cinci minute, deoarece a fost dovedit că este o metodă foarte bună de a conserva viața bateriei pe timp îndelungat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net