5 lucruri nesănătoase pe care să eviți să le faci în avion

Ultima actualizare:

    Unele lucruri pe care le facem în avion ne pot pune sănătatea în pericolfoto: Hepta
Unele lucruri pe care le facem în avion ne pot pune sănătatea în pericolfoto: Hepta

Sezonul călătoriilor aduce, odată cu distracția, și foarte multe griji. De la bagaje până la zburatul cu avionul, totul poate părea o corvoadă, dar când ajungi, în sfârșit, la destinație, îți dai seama că a meritat.

Zborul cu avionul nu este o metodă plăcută de transport, însă, de multe ori, este cea mai rapidă. Iată ce să nu mai faci atunci când călătorești cu avionul, mai ales pe distanțe foarte lungi.

1. Nu dormi în timpul decolării sau al aterizării

Deși pare o idee bună să lași timpul să treacă pe nesimțite, dormitul în timpul decolării și al aterizării poate fi neplăcut. Atunci când avionul ia sau pierde altitudine, presiunea aerului din cabină se schimbă foarte repede, mai repede decât cea din urechile tale. În acest caz, poți face acest lucru mai puțin inconfortabil mestecând gumă și respirând calm, gu cura închisă. Dacă dormi, nu vei putea face nici unul dintre aceste lucruri, iar schimbarea de presiune a aerului ar putea să-ți provoace amețeală, infecții la nivelul urechii, o ușoară pierdere a auzului sau chiar sângerări la nivelul nasului.

2. Nu sta jos pe tot parcursul zborului

Mai ales atunci când zbori pe o perioadă foarte scurtă de timp, nu simți nevoia să te ridici de pe scaunul din avion. Chiar dacă nu intenționezi să te duci la baie și chiar dacă drumul durează numai două ore, este indicat să te ridici în picioare din când în când pentru a evita formarea cheagurilor de sânge. Acest lucru este recomandat în special femeilor care își administrează pilule anticoncepționale, deoarece acestea cresc riscurile de formare a cheagurilor de sânge chiar și atunci când nu călătorești la altitudine.

3. Nu adormi când este zi la destinația ta finală

Dacă acolo unde urmează să aterizezi este încă zi, evită să ațipești în avion înainte de a ateriza. De obicei, atunci când există o diferență de fus orar considerabilă, ai tendința să dormi pe timpul zborului. Cu toate acestea, acest lucru nu este recomandat, deoarece te va determina să te adaptezi chiar mai greu la ora locală. Este recomandat să îți potrivești ceasul cu ora de la destinație și, pe drum, să încerci să îți organizezi și activitățile în concordanță cu programul local.

4. Nu refuza băuturile oferite

Aerul din cabina de avion este foarte uscat, dar acest lucru nu este o noutate pentru călători. Oricât de sătul ai fi, acceptă întotdeauna un pahar cu apă sau cu ceai, pentru a te rehidrata. Chiar dacă nu îți este oferită în mod gratuit, comandă tu o băutură, iar după ce o vei consuma te vei simți mai bine.

5. Nu mânca direct de pe tăvița atașată de scaunul din față

Chiar dacă tăvițele cu care sunt echipate scaunele din fața ta par un suport foarte bun pentru mâncarea ta, evită să pui alimentele direct pe acea suprafață. Chiar dacă sunt curățate constant, un studiu recent a descoperit că cele mai multe bacterii se află chiar pe acele tăvi speciale. Stewardesele susțin că acest lucru se întâmplă din vina persoanelor care le folosesc pentru a schimba scutecele bebelușilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net