5 frici iraţionale la care trebuie să renunţăm

Ultima actualizare:

    Fricile sunt de multe ori nejustificateFoto Shuttestock
Fricile sunt de multe ori nejustificateFoto Shuttestock

Ne naştem neînfricaţi, dar pe măsură ce înnaintăm în vârstă ne dezvoltăm anumite fobii care nu-şi au rostul şi doar ne împovărează.

Cele cinci temeri de mai jos pot deveni parte a vieţii noastre şi lupta cu ele poate fi destul de grea, dar nu imposibilă.

  • Frica de a nu fi îndeajuns de bun

Când vine vorba de măsurarea capacităţilor fiecăruia dintre noi adesea asociem un eşec, fie personal sau profesional, cu un lucru pe care noi nu l-am făcut sau puteam să-l facem mai bine. Suntem campioni la auto-critică, dar eşecul nu trebuie să ne afecteze foarte tare. Nimeni nu e perfect, iar imperfecţiunea nu te face slab.

  • Frica de a rata momente

Alergăm după vise, obiective şi uităm să trăim în prezent unde lucruri se întâmplă. În plină eră a reţelelelor de socializare adesea vedem în cercul de prieteni evenimente la care am fi vrut să participăm, dar am fost excluşi. Frica de a pierde astfel de momente ne face să ne simţim singuri şi presaţi de timp.

  • Frica de eşec

Eşecul face parte din viaţă şi cu cât acceptăm mai rapid acest lucru şi nu ne mai temem de el, reuşim să ne simţim mai bine. Nu toate eşecurile sunt rele, iar din ele pot lua naştere lucruri extraordinare. "Nu am greşit de 10.000 de ori. Am găsit 10.000 de moduri prin care am realizat că acel lucru nu merge", spunea Thomas Edison.

  • Frica de a nu fi singur

Introvertiţii pot confirma faptul că puţin timp petrecut cu tine însuţi poate fi constructiv şi poţi avea anumite beneficii de pe urma sa. Singurătatea ne poate ajuta să ne relaxăm şi să ne reîncărcăm bateriile. Poţi fi singur şi fericit sau poţi fi singur şi trist. Totul depinde de tine. Nu trebuie să stăm într-o relaţie care nu ne aduce fericire doar pentru că ne este frică să luăm viaţa în piept singuri.

  • Frica de a nu fi acceptat

Există peste 7 miliarde de oameni în lume, prin urmare se poate să nu ne înţelegem cu toată lumea sau să ne simţim bine în compania oricui. Să nu îţi fie teamă să fii selectiv cu apropiaţii. În orice moment al zilei poţi întâlni oameni fascinanţi cu care vei simţi că există o conexiune şi cu care te vei înţelege bine. "Prietenia cu tine însuţi este cea mai importantă, deoarece dacă ea nu există nu o să poţi să-ţi faci prieteni în lumea reală", spunea Eleanor Roosevelt.

image
image
image
image
image
image
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net