Femeile cărora le place vinul rămân mai uşor însărcinate?

Ultima actualizare:

    Femeile care beau alcool din când în când sunt mai dezinhibate decât cele care nu beau niciodată şi fac prin urmare mai frecvent dragostefoto:123RF
Femeile care beau alcool din când în când sunt mai dezinhibate decât cele care nu beau niciodată şi fac prin urmare mai frecvent dragostefoto:123RF

Ştiaţi că femeile care beau moderat vin au mai multe şanse de a rămâne însărcinate decât celelalte? Acest lucru ar putea părea bizar, dar….

În timp ce încercau să examineze relaţia dintre consumul de alcool la femei şi timpul necesar până la apariţia unei sarcini, cercetătorii au observat un fenomen ciudat. Efectuând un studiu pe 29.844 de femei, ei au remarcat că în rândul femeilor care avuseseră deja o sarcină cele care preferau să bea un pahar de vin în locul unuia de bere sau de tărie erau mai fecunde decât celelalte, mai precis, ele au rămas însărcinate mai rapid decât celelalte. Cele care nu consumau niciodată alcool au fost şi cele care au aşteptat cel mai mult pentru arămâne însărcinate.

Autorii acestui studiu care a apărut în cartea „150 de experimente pentru cunoaşterea sexului opus”( Serge Ciccotti), ştiu că băutorii de vin mănâncă mai sănătos decât consumatorii de bere. Dar ei nu exclud nici posibilitatea ca vinul să conţină substanţe benefice pentru fecunditate. Probabil un alt motiv este responsabil pentru aceste diferenţe.

Ne putem imagina că femeile care beau alcool din când în când sunt mai dezinhibate decât cele care nu beau niciodată şi fac prin urmare mai frecvent dragoste. În consecinţă ele şi-ar mări şansele de a rămâne însărcinate. Acest lucru ar putea într-adevăr să explice diferenţele dintre cele care beau şi cele care nu beau. Dar nu am putea explica de ce există o diferenţă între femeile care beau bere şi cele care beau vin.

Cercetătorii nu sunt capabili să spună din ce motiv vinul măreşte fecunditatea. Iată că ştiinţa nu are răspuns pentru toate întrebările. Este important să înţelegem că nu etanolul în sine are un efect în concepţie, ci un factor intermediar ce scapă pentru moment cercetătorilor.

Dacă relaţia dintre consumul moderat de vin şi fecunditate este un fapt cert, cercetătorii nu-şi doresc totuşi să facă apologia alcoolului. De altfel, autorii studiului insistă pe următoarea concluzie: „Nu suntem de părere că alcoolul are un impact pozitiv asupra fertilităţii feminine şi în sens general asupra sănătăţii”.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net