Viţa-de-vie, cea mai sănătoasă plantă biblică

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ai probleme cu nivelul colesterolului? Doctorul Ovidiu Bojor recomandă viţa de vie. Serialul Click! dedicat efectelor terapeutice ale platelor care apar în Biblie continuă azi cu descrierea salciei şi a viţei-de-vie.

Salcia este considerată în Ţara Sfântă un arbore plăcut Domnului. Asociată în mitologie cu o fiinţă care suferă şi plânge, salcia apare şi în celebra cântare biblică a celor surghiuniţi.

„La râurile Babilonului, acolo am şezut şi am plâns când ne-am adus aminte de Sion. În sălcii, în mijlocul lor, am atârnat noi harpele noastre", este unul dintre fragmentele în care apare salcia. În medicina tradiţională este folosită în tratarea durerilor de cap şi de dinţi, în reumatism, în artrite şi chiar în gripe.

„Se poate administra şi sub formă de coajă uscată, câte 3 g de trei ori pe zi, dar şi sub formă de decoct. Acesta se face din 2-3 g coajă uscată şi mărunţită pusă în 250 ml apă. Se bea de 3-4 ori pe zi", ne-a explicat Ovidiu Bojor. Doctorul ne-a spus că, dacă se respectă dozele, nu există contraindicaţii.

Totuşi, acest tratament nu se asociază cu aspirina.

Viţa-de-vie este cel mai de seamă semn al prosperităţii pe care căpeteniile trimise de Moise îl aduc de pe pământul Canaanului. „Apoi au venit până în valea Strugurelui şi au tăiat o viţă de vie cu un strugure", este una din numeroasele referiri din Biblie la această plantă.

Ca acţiune terapeutică, preparatele obţinute din frunzele de viţă-de-vie au acţiune protectoare asupra vaselor capilare, influenţând în primul rând sistemul circulator. „La rândul lor, strugurii acţionează favorabil asupra aparatului digestiv, dar ajută şi la scăderea colesterolului şi au efecte bune în ateroscleroză", ne-a explicat Ovidiu Bojor. Seva tulpinilor tinere este diuretică.

Este folosită, de asemenea, în tratarea bolilor de piele şi ca loţiune pentru ochi. Vinul consumat în cantităţi moderate, 250 ml seara, previne bolile cardiovasculare.

Citiţi mâine despre efectele terapeutice ale tămâiei şi măceşelor.

Academicianul Ovidiu Bojor ne-a spus că în cartea „Plante şi Miresme Biblice. Hrană pentru trup şi suflet" a analizat 90 de plante menţionate în Scrierea Sfântă, care au efecte benefice asupra sănătăţii. „Am vrut să demonstrez că ştiinţa şi credinţa nu se contrazic, ci sunt faţa aceleaşi monede", ne-a explicat doctorul. Cartea a apărut la Editura Fiat Lux, iar pentru comenzi puteţi suna la 0723.327.124 sau 031.401.33.19.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net