6 sfaturi despre cum să economiseşti bani fără să recurgi la compromisuri foarte mari

Ultima actualizare:

Plăteşte mai puţin factura la curent

Opreşte lumina în camerele din care ieşi. De asemenea, închide becurile cand priveşti, seara, la televizor. Închide aparatele electronice dacă nu le mai foloseşti.

Pentru a economisi curent electric, este recomandat să ţii închise geamurile şi uşile locuinţei atunci când foloseşti aerul condiţionat. Dacă îţi place să citeşti seara, foloseşte o veioză nu o lustră cu patru becuri aprinse.

Un alt sfat: când speli la maşina de spălat, foloseşte o cantitate mare de rufe, o temperatură mai scăzută şi setează maşina pe turaţii mai mici.

Consumă mai puţină apă

Cea mai mare cantitate de apă este consumată în baie. Încearcă să nu mai pierzi atât de mult timp sub duş. De asemenea, nu mai lăsa apa să curgă dacă nu e nevoie. Te poţi spăla pe dinţi şi cu robinetul închis.

Verifică instalaţia şi fii atent dacă există fisuri pe unde s-ar putea pierde apă. Cumpără un rezervor de WC de capacitate mai mică.

Un alt sfat: pentru a economisi atunci când tragi apa la toaletă, pune în rezervor o sticlă de plastic. Aceasta va reduce capacitatea rezervorului şi vei consuma mai puţină apă.

Cumpărături cu cap!

Cumpărăturile îţi golesc cel mai mult buzunarul. Încearcă să cumperi în cantităţi mai mari o singură dată pe săptămână. Înainte de asta, alege magazinul care ţi se pare că este cel mai ieftin.

Dacă nu mergi la piaţă, consultă pliantele pe care le găseşti în cutia poştală. Odată ajuns în magazin, orientează-te asupra produselor marcă proprie dar şi a produselor româneşti. Pentru a nu cheltui foarte mult, poţi cumpăra produse la vrac. Vara poţi renunţa la produsele din carne. Înlocuieşte-le cu fructe şi legume.

Un alt sfat: cumpără en-gros. Apă, cafea, sucuri, produse de curăţat, toate acestea se vând, uneori, la preţuri reduse.

Cum micşorezi rata la bancă

 Dacă ai un credit bancar şi eşti dispus să faci câteva luni un efort, ai putea să-ţi reduci rata. Achită în continuare ratele lunare dar, în acelaşi timp, strânge bani pentru încă trei rate în plus. Când i-ai adunat, depune-i pe toţi la bancă şi cere neapărat să ţi se facă recalcularea. O suma mai mică presupune şi o dobândă mai mică.

Un alt sfat: dacă te afli în imposibilitate de plată, anunţă banca şi solicită o reeşalonare a creditului pe un termen mai îndelungat. Această soluţie este însă cu două tăişuri pentru că, deşi rata va fi mai mică, vei pierde bani pe termen lung.

Cheltuieşte mai puţin pe îmbrăcăminte

Alege haine sau încălţăminte în perioada reducerilor de vară. De asemenea, poţi opta pentru magazine outlet sau Mini-Prix unde preţurile sunt foarte mici.

Nu arunca hainele care sunt deteriorate: du-le la croitor, iar încălţămintea la cizmărie. Încearcă să cumperi câteva obiecte de îmbrăcăminte pe care să le poţi asorta între ele.

Un alt sfat: Dacă nu ai suficient timp să cauţi magazine ieftine, poţi cumpăra îmbrăcăminte sau încălţăminte de pe internet. Site-ul www.okazii.ro îţi oferă o gamă foarte variată de produse care se vând la licitaţie sau la preţuri modice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net