EXCLUSIV: Mărturia unui român din Hawaii despre mega tsunami-ul mult trâmbiţat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Alerta de tsunami pentru ţările din Pacific, declanşată în urma cutremurului puternic de sâmbătă din Chile, s-a dovedit a fi "furtună într-un pahar cu apă". Mărturie stau şi declaraţiile în exclusivitate pentru Click! ale românului Marius Octavian Sima, aflat pe un vas de croazieră în Hawaii, una dintre zonele ce urmau să fie lovite de valul apocaliptic.

"Suntem cu vaporul în afara portului din Honolulu. Nu se întâmplă nimic.... nici urmă de tsunami. Doar zarvă mare, portul închis, toate vasele au fost scoase în larg şi alertă maximă... pentru nimic", îşi începe mărturisirea Marius Octavian Sima, Food & Beverage Manager pe vasul de croazieră Silver Shadow, ancorat ieri în capitala statului insular Hawaii.

Marius Sima  ne-a povestit cum nu a mai ajuns niciun tsunami in Hawaii

image

Sâmbătă, Centrul de Alertă pentru Tsunami din Pacific a emis avertizări pentru toată regiunea Pacificului. Nu mai puţin de 53 de ţări, printre care şi îndepărtatele Rusia sau Japonia, au fost în alertă maximă şi au evacuat sute de mii de persoane din calea mult trâmbiţatului tsunami ameninţător de 2,7 metri, care s-ar fi îndreptat către coastă cu o viteză ce ar fi putut atinge 800 km/h.

Într-un final, valurile ajunse în zonele vizate nu au măsurat mai mult de câteva zeci de centimetri. Până şi un surfer de şcoală generală ar fi fost dezamăgit.

simeon stalpnicul png

Pe aceeaşi temă:

Alerta cu tsunami devastator, o ţeapă!

Peste 100.000 de persoane evacuate în Japonia din calea unui tsunami de 25 de cm - VIDEO

"Azi (n.r. ieri) dimineaţă, când m-am trezit, la 06:30, ora locală în Honolulu, am început să îmi fac rondul de dimineaţă pe vapor. Pe cea mai înaltă punte stăteau câţiva pasageri cu aparatele de fotografiat în aşteptarea valului. Erau foarte fericiţi! Toată ziua am stat pe  mare, era o zi frumoasă cu soare şi puţini nori. Este un sentiment foarte ciudat să stai să aştepţi un tsunami şi să fii în calea lui", a declarat Marius Sima pentru Click!

"Colegii mei de pe un alt vas care se afla în Ushuaia, Argentina, şi trebuia să meargă în Chile, au anulat deocamdată plecarea tocmai din cauza alertei. Chiar şi în Antarctica, unde este un alt coleg al meu, pe un alt vapor - printre pinguini - oamenii au fost speriaţi de această alertă", a continuat românul.

Pentru că nu s-a întâmplat mai nimic, vasul Silver Shadow a acostat în port în jurul orei 17.30, iar pasagerii au putut explora zona.

"Cele mai multe magazine au rămas închise pe toată perioada zilei. Am văzut la ştiri că a crescut ceva nivelul oceanului în zona de plajă, dar uite că sunt în Honolulu acum şi vorbesc cu localnicii, care spun că nu s-a întâmplat absolut nimic", a mai mărturisit Marius Sima, Food & Beverage Manager, M/V Silver Shadow.

Multumim Marius pentru cele scrise!

Mai citeşte:

Alertă de tsunami în 7 state, după un cutremur de 8,8 grade în Pacific - VIDEO / FOTO

Cutremur de 7 grade pe scara Richter în Japonia - VIDEO

Cele mai periculoase oraşe din lume în caz de cutremur

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net