Mamă ce impozite vin pe capul nostru!

Ultima actualizare:

    Premierul Emil Boc a  rămas fără bani şi vrea  să-i împovăreze şi mai  mult pe români
Premierul Emil Boc a rămas fără bani şi vrea să-i împovăreze şi mai mult pe români

Taxele şi impozitele sunt la un pas de a fi dublate iar asupra veniturilor de peste 4000 de lei ss-ar putea aplica un impozit de 25 la sută. Dezvăluirea şocantă a fost făcută ieri de către liderul liberalilor, Crin Antonescu, citând un document intern al Guvernului.

Guvernul are intenţia de a desfiinţa cota unică de impozitare introducând un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, de a majora impozitul pe profit la 25% şi de a dubla valoarea taxelor şi impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plăti aceste sume în cursul anului 2010, a declarat Crin Antonescu, citind textul unei rezoluţii aparţinând Ministerului de Finanţe.

În replică, finanţele nu au negat categoric existenţa unui asemenea document însă au făcut precizarea că "pentru moment este vorba doar de speculaţii politice".

Documentul prezentat de liderul PNL cuprinde opt pagini de liste cu noi coeficienţi de calcul pentru impozitele locale datorate atât pentru clădiri şi terenuri, cât şi pentru autoturisme.

Autorităţile locale ar urma să înştiinţeze contribuabilii în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a actului asupra diferenţelor de impozite datorate în 2010, care ar trebui plătite până la 30 septembrie.

De exemplu, dacă până acum pentru un apartament de 3 camere în Crângaşi se plătea un impozit de 180 de lei, acesta ar putea să se dubleze, proprietarii fiind nevoiţi să achite în 2010 360 de lei.

La un Logan de până în 1600 cmc impozitul era de 56 de lei, însă dacă se aplică noile calcule, acesta ar ajunge 102 lei.

Un hectar de teren intravilan în zona A este impozitat acum cu 8.921 lei, dar proprietarul ar putea plăti până la de 2,5 ori mai mult potrivit calculelor guvernanţilor.

Citeşte şi:

Uite cât impozit plăteşti pe maşină!

Guvernul vrea să modifice taxa auto

Plata TVA după încasarea facturii a trecut de Senat

Taxa pentru parcarea de reşedinţă în Bucureşti, la valoarea din 2009

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net