Gelu Voican Voiculescu: "În mod sigur soţii Ceauşescu sunt îngropaţi în Ghencea"

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu este sigur că soţii Ceauşescu sunt îngropaţi în cimitirul din Ghencea şi consideră că oamenii care ar fi trebuit să aprobe această deshumare au fugit de răspundere în lipsa unei documentaţii clare cu privire la îngroparea cuplului Ceauşescu.

"În mod sigur vor fi găsiţi acolo şi este în sfârşit un act de normalitate că se poate stabili exact unde se află. Mă aşteptam ca familia să-i strămute într-un mormânt al familiei , dar şi operaţiunea care văd că este în curs va lămuri această problemă. După ce am fost hărţuit ani de zile cu tot felul de acuzaţii, cine o să-şi ceară scuze pentru toate care mi.au fost puse în cârcă. Mă bucur că se va pune capăt legendelor", a declarat Gelu Voican Voiculescu la Realitatea TV.

Citeşte şi:

Soţii Ceauşescu au fost dezgropaţi în Cimitirul Ghencea - VIDEO

Valentin Ceauşescu nu avea dreptul să interzică accesul în cimitir FOTO

"Am comentant de nenumărate ori procesul înmormântării lor, lucrurile au fost filmate. Ei au fost îngropaţi în dup-amaizua zilei de 30 dec ăn nişte morminte pregătite ăn grabpă de Mins Apărării, locurile nu au fost găsite cu uşurinţă şi se află acolo unde sunt acum. Au fost despărţiţi pentru că nu a fost găsită atunci nicio soluţie. Cei doi se află în nişte morminte acoperite cu dale de beton."

Vezi aici imagini de la deshumarea cadavrelor!

"Corpurile celor doi au fost depuse la Spitalul Militar şi acolo au fost îmbălsămate după procedurile obişnuite şi la momentul din 30 decembrie s-a filmat punerea lor în cele două sicrie.  Este un simplu joc de birocraţie rigidă, oamenii care trebuiau să aprobe aceeastă deshumare, nu mai erau aceiaşi din '89 şi în lipsa unei documentaţii clare au fugit de raspundere şi au refuzat acest act de normalitate.  După şapte ani, orice defunct poate fi deshumat."

"A fost un proces în regim de urgenţă, în nişte împrejurări excepţionale şi a avut o serie de deficinţe a afost o serie de deficienţe dpdv juridic, dar în mare, s-au respectat garanţiile procesuale.",  a încheiat Gelu Voican Voiculescu. 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net