Dragă Mădălina Manole,

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De la dispariţia Laurei Stoica, atunci când i-am văzut unii “prieteni”, care o muşcau de cur zilnic, că o plângeau cu lacrimi de farisei - în direct la DDD - am hotărât să nu fiu niciodată în alaiul cioclilor sau al bocitoarelor unui apropiat care dispare.

Mai ales, pentru latura nesinceră, perversă a acestor îndeletniciri. Când s-a produs Marea ta Plecare, mai corect spus Laşa Evadare, eu eram într-un mare examen al vieţii şi, cum ştii, era şi ziua soţiei mele, aceeaşi cu a ta. Apoi am plecat brusc departe de Capitala aia împuţită.

Nu era cazul să mă afişez, să-ţi scriu repede, speculativ, o scrisoare postumă ţie, cum fac acum. Repet, mi se părea de prost gust, pentru că toată lumea te plângea, parcă era de bon-ton, sau, de fapt, unii îşi plângeau necazul, folosindu-te ca pretext.

Dacă te-aş vedea acum, Mădălina, te-aş pălmui! Nu te-aş bate cu trandafiri albi, nu cu "rose rosse", ci cu palma liberă! Ştiu că e oribil ce-ţi spun, e urât din partea unui bărbat, dar aş face-o! Cum de ai putut tu să-ţi iei viaţa?! Este dreptul tău? Crezi eronat; numai Dumnezeu îl are. Mai ales, după ce ţi-ai dorit un copil, un "îngeraş".

simeon stalpnicul png

Atotputernicul ţi l-a dat, iar tu ai evadat. L-ai abandonat. Asta este impardonabil, Mădălina! Nu-ţi ţin lecţii de morală creştină, de etică, dar tu ai comis o blasfemie faţă de fiinţa căreia i-ai dat viaţă şi apoi ai abandonat-o în jungla umană, în România jegoasă de azi.

Poate că şi scrisoarea mea pare a fi o blasfemie, dar nu cred. E o scrisoare sinceră şi dureroasă a unui vechi prieten sincer şi îndurerat; neresemnat cu destinul ales de tine.

Nu se poate ca din egotismul vedetei care ai fost - şi care a simţit, vezi Doamne!, că e părăsită, uitată de public, luând de bune informaţiile unor şacali care vindeau marfă nu sentimente - să nenoroceşti o fiinţă inocentă.

Ai aflat, acolo unde ai ajuns prin inconştienta-ţi voinţă netrebnică, câtă lume te-a plâns sincer, câtă lume a fost la înmormântarea ta; câte posturi media au transmis evenimentul? Ce "succes" a fost!? Fraiero, sinucigaşo, mamă denaturată!

Scuză-mă, ştii că eu, familia mea, copiii mei, Anuţa mea, te-am iubit, divinizat, adulat. Măcar în virtutea acestui fapt, te pot "urechea" post-mortem! Să mă-njure idioţii. Recomand tuturor celor care vor să te imite - căci deschizi o serie suicidă îngrozitoare - să citească, "Thanatos Palace Hotel" a lui Andrè Maurois. Măcar. Apoi să reflecteze.

Adio! Sau pe curând, Fată dragă... şi, sper să-mi ierţi duritatea discursului. Tu, numai tu, nu şi alţii, neaveniţi, muştele de pe sicriu... Dar, jur să-ţi reproşez aceleaşi lucruri şi atunci când ne vom reîntâlni. Acolo.

George Stanca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net