Secretele lui Vârlan pentru conserve gustoase

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mereu cu zâmbetul pe buze, celebrul bucătar Horia Vârlan ne-a dezvăluit câteva secrete în materie de murături şi dulceţuri. Aflaţi de unde cumpără legumele şi fructele, cum le pregăteşte şi apoi cum le prepară. Încercaţi reţetele vedetei PRIMA TV şi nu veţi regreta!

Murături

simeon stalpnicul png

Secretele mele. În primul rând, legumele trebuie să fie foarte proaspete, apoi trebuie să fie bine spălate şi zvântate. Sarea folosită este bine să fie de salină (fără iod), iar borcanele trebuie să fie perfect spălate şi opărite. De aici, în colo, nu mai este decât experienţă şi muncă.

Dulceaţă de mure cu mere verzi 

simeon stalpnicul png

Ingrediente: 1 kg de mere verzi şi 1 kg de mure. 

Mod de preparare: Se taie merele cubuleţe, iar murele se lasă exact aşa cum sunt. Se pun la fiert cu 1 kg zahar gelifiant (eu folosesc Dr. Oetker).

Secret: Nu trebuie fierte mai mult de 5-7 minute pentru că se consumă toate vitaminele din fructe. 

Dulceaţă de morcovi cu caise

simeon stalpnicul png

Ingrediente: 1 kg de morcovi, 1 kg de caise.

Mod de preparare: Se taie morcovii cubuleţe. La fel şi caisele. Se pun la fiert la fel cu zahar gelifiant. (folosesc Dr. Oetker).

Secret: Nu se fierb mai mult de 5-7 minute pentru că se pierde din valoarea nutritivă a fructelor. 

Zacuscă de vară

simeon stalpnicul png

Ingrediente: 2 vinete medii, 3 gogoşari curăţaţi, 1 ceapă mare, 4 ciuperci spălate, 1 morcov, 3 căţei usturoi, 1 ţelină mică, 2 foi dafin, Un pahar ulei de floarea-soarelui, un phar vin alb sec, 1 linguriţă pătrunjel tocat, o linguriţă sare, 7-8 boabe de piper. 

Mod de preparare: Se coc vinetele în felul următor: se crestează longitudinal începând de la 1,5 cm de cotor până la 1,5 cm de vârf şi se aşază pe grătarul cuptorului şi se coc 25-30 de minute până când pulpa se desprinde de coajă. Se curăţă vinetele după ce se răcoresc. Se taie ceapa şi ardeii bucăţi şi se dau prin maşina de tocat împreună cu ciupercile şi vinetele. Se rad morcovii pe răzătoarea cu ochiuri mari. 

Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se sotează timp de 1 oră, la foc domol, legumele tocate. Se toarnă vinul peste legume, se adaugă foile de dafin, boabele de piper, căţeii de usturoi întregi şi sarea. Fierbeţi la foc domol încă o oră sau până când se ridică uleiul la suprafaţă.

Se lasă zacusca să să răcească şi apoi se presară deasupra pătrunjelul tocat. Se serveşte cu ceapă roşie şi pâine friptă la grătar.

Secret: Cumpăr legumele de prin zona Buzăului, dar mai cumpăr şi de pe la Coşereni sau Moviliţa, de lângă Urziceni. Când fac cumpărăturile trebuie să stau la poveşti cu precupeţii, căci mă cunosc cu toţii. Mă întreabă cum se mai descurcă mamele prin bucătăria emisiunii noastre “Mama mea găteşte mai bine”, ce părere am eu despre ele sau se plâng, pur şi simplu, de viaţa grea a ţăranului român. În final, la despărţire, îmi bagă legume şi fructe prin sacoşe urându-mi succes. Mie îmi este ruşine, dar trebuie să accept. Deh, aşa e când eşti iubit de oameni!

image
image
image
image
image
image
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
image
actualitate.net
image
actualitate.net