«Petru Buiuca este un amator în bucătărie!» Vezi cine îl desfiinţează pe primul MasterChef!

Ultima actualizare:
Petru Buiuca este co-fondator al  singurului studio de gătit din România
Petru Buiuca este co-fondator al singurului studio de gătit din România

Se bucură de popularitate, dar nu şi în rândul bucătarilor profesionişti. Petru Buiuca, primul câştigător „MasterChef” în România, a fost dur atacat de Horia Vîrlan, prezentatorul emisiunii „Cireaşa de pe tort”. „Petru a rămas un amator”, a spus bucătarul de la Prima TV.

Horia Vîrlan a fost aspru cu mai toţi invitaţii din emisiunea pe care o prezintă la Prima TV, „Cireaşa de pe tort”. Dar criticile pe care i le-a adus lui Petreu Buciuca, primul câştigător al competiţiei culinare de la PRO TV, „MasterChef”, au uimit pe toată lumea.

„Petru Buiuca nu este ceea ce am crezut. Speram să fie mai bine pregătit din punct de vedere profesional, dar el, amator fiind, nu a evoluat de la acel nivel. Cred că poate să gătească pentru el şi prietenii săi, dar nu are capcitatea să ţină piept clienţilor pretenţioşi sau unei provocări cu profesionişti”, a apreciat Horia. Petru Buiuca a participat la câteva ediţii speciale ale emisiunii „Cireaşa de pe tort”, alături de alţi bucătari profesionişti, Constantin Ghimpu, Nicola Odobescu şi Marian Lupu.

„MasterCheful” a pregătit supă-cremă cu creveţi traşi în ciocolată, plăcintă cu carne şi semifredo, însă nu a reuşit să-l impresioneze pe maestrul Vîrlan. Petru a rămas şocat de atitudinea lui Vîrlan. „Am rămas surprins să aflu din presă părerea lui.

Dacă privim din postura profesionistă, de bucătar lucrând zi de zi, nu mă pot compara cu bucătarii care lucrează la foc rapid. Ar fi o insultă din partea mea să zic că sunt mai bun decât cei pe care eu îi admir. Dar cred că a fost informat parţial greşit: eu am acceptat invitaţia în emisiune din postura de pasionat de bucătărie, co-fondator al singurului studio de gătit din România, câştigător al celui mai titrat show de cooking din România şi cam atât... Dovadă că un alt invitat era manager de restaurant, nicidecum bucătar profesionist. Eu şi Horia Vîrlan nu ne-am întâlnit niciodată, nu ştiu dacă ar mai avea altceva de reproşat”, a spus Petru, pentru Click!

În ciuda reproşurilor lui Vîrlan, Petru s-a simţit bine la emisiune. „Ceilalţi participanţi din emisiune au fost fenomenali! Ei au înţeles ceea ce sunt, ceea ce vreau să devin şi ceea ce fac şi încerc să fac. Sper să le fi plăcut pentru că faţă în faţă nu ne-am «periat». Am fost sinceri şi asta am apreciat la ei. Cât despre mâncare, stilul meu este stilul meu, ei au mâncat şi s-au simţit bine”.

Deşi a fost dur criticat de bucătarul de la Prima TV, Petru nu a vrut să fie răutăcios. „Horia Vîrlan e un bucătar cu experienţă. Are o emisiune constantă, cu un format frumos şi apreciez asta. Îl invit, oricând găsim timp amândoi, să mâncăm, să vorbim despre bucătărie şi poate reuşeşte să afle direct şi fără confuzii ceea ce vreau eu să fac: să devin, cu multă muncă şi sudoare, un bucătar apreciat pentru ceea ce e şi nu pentru ceea ce fac ceilalţi”, a mai spus Petru.

Reacţia lui Petru Buiuca, în exclusivitate pentru Click!: «Am fost surprins». Detalii aici.

Petru Buiuca este co-fondator al singurului studio de gătit din România


    Petru Buiuca este co-fondator al  singurului studio de gătit din România
Petru Buiuca este co-fondator al singurului studio de gătit din România
image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net