Mihaela Rădulescu, victima norului vulcanic

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mihaela Rădulescu şi fiul ei, Ayan, ar fi trebuit să plece încă de ieri la Monaco, însă norul de cenuşă le-a dat toate planurile peste cap.

Mai citeşte:

„Lecţii" de amor cu Mihaela Rădulescu

Ayan, care a fost în vacanţă împreună cu mama sa în România, începea astăzi şcoala, însă a fost imposibil să ajungă la cursuri.

Norul de cenuşă, ajuns deasupra României vineri noapte, i-a încurcat pe Mihaela Rădulescu şi pe fiul său, Ayan, acesta din urmă find pus în situaţia ingrată de a chiuli fără să vrea de la cursuri.

Pentru că zborurile au fost anulate, Mihaela şi Ayan nu au mai ajuns la Monaco ieri, după cum programaseră, puştiul în vîrstă de cinci ani şi jumătate ratând astfel chiar prima zi de şcoală după vacanţa petrecută în România.

"Ayan a terminat vacanţa şi de luni trebuia să fie la şcoală. Nu am putut pleca de azi (nr. ieri) din Bucureşti, mai aşteptăm o zi două până se reiau zborurile. Sperăm ca lucrurile să revină cât mai repede la normal", a declarat Mihaela pentru Click! V

edeta nu s-a îndurat să plece cu maşina până la Monaco, drumul de 2 500 de kilometri fiind prea obositor pentru Ayan.

Dan Negru a venit cu maşina de la Chişinău

O altă vedetă rămasă blocată, de această dată peste graniţă, a fost Dan Negru. După ce aeroportul din Chişinău şi-a sistat zborurile către România, Dan s-a suit, ieri în maşină şi a condus nouă ore pentru a se întoarce acasă.

simeon stalpnicul png

"O ştiam pe aia cu cometa, cu criza economică, cu teroriştii, dar asta cu vulcanii n-o ştiam...», s-a confesat Dan Negru pe blog.

Răzvan Lucescu, blocat în Italia

Închiderea traficului aerian i-a pus probleme şi lui Răzvan Lucescu.

simeon stalpnicul png

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României nu s-a putut întoarce de la Milano, acolo unde a urmărit vineri seară partida dintre Inter, echipa lui Cristi Chivu, şi Juventus Torino, încheiată cu scorul de 2-0 pentru milanezi.

63.000 de zboruri anulate de joi

Închiderea spaţiului aerian din cauza norului de cenuşă vulcanică emanat din Islanda a determinat ieri anularea a 83% dintre zborurile din Europa.

Doar 4.000 de avioane s-au ridicat de la sol, faţă de 24.000 în mod normal, un număr de 63.000 de curse fiind anulate de joi, potrivit Eurocontrol.

Potrivit Eurocontrol, serviciile de control al traficului aerian nu sunt asigurate în prezent în cea mai mare parte a spaţiului european, însă în sudul continentului există încă zboruri neafectate. Ieri, situaţia aeroporturilor din Europa era următoarea:

SPAŢIU AERIAN ÎNCHIS - Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Letonia, Estonia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Suedia, Slovenia, Elveţia, Marea Britanie, România, Bosnia-Herţegovina

Parţial închise: Italia (spaţiul aerian din nordul ţării este închis până luni), Norvegia (zboruri limitate în nord), Spania, Bulgaria (permite curse spre sud), Belarus ,Lituania, Serbia, Croaţia

Zboruri operaţionale:Grecia, Portugalia, Rusia, Turcia, Ucraina

«Ce bine este fără  avioanele astea!»

Cei care locuiesc lângă aeroportul Otopeni au avut,în sfârşit, două nopţi liniştite

Ieri, ora 12.30, satul Dimieni, cea mai apropiată localitate de pista aeroportului Otopeni. Linişte cum nu au mai „auzit" localnicii de decenii.

simeon stalpnicul png

Zilnic, cel puţin 200 de avioane trec pe dea-supra caselor locuitorilor comunei Tunari, din judeţul Ilfov. Cel mai aproape de aeroport se află, însă, micul sat Dimieni, unde distanţa dintre pistă şi case este de doar câţiva zeci de metri.

Localnicii au răsuflat uşuraţi când au văzut că după mulţi ani se pot odihni în voie. „Ne-am obişnuit cu ele, dar am avut o noapte foarte liniştită.Stau aici de când m-am născut, de 70 de ani, şi ştiu orele la care aterizează şi decolează, dar fără ele parcă e mai bine", ne-a spus Traian Costache.

Altor localnici, avioanele ţinute la sol le-au dat programul peste cap. „Zborul de ora 4 îmi era ceas deşteptător. Ieri nu a zburat, nu m-am trezit la timp şi am întârziat la muncă. Oricum măcar aerul este mai respirabil acum pentru că atunci când trec multe este jale", ne-a relatat Elisabeta Andrei.

Cozi uriaşe la trenuri

Aeroporturile din nordul Italiei au fost închise ieri. Mii de călători au dormit în aeroporturi în speranţa că vor pleca în curând.

Gara „Centrale" din Milano a fost luată cu asalt de oameni în căutarea unui bilet de tren. T

rebuie să ajungem de urgenţă în ţară, dar în condiţiile acestea este greu de presupus că până mâine se poate rezolva ceva", ne-a spus Roxana Popescu, 24 de ani, din Braşov. (Cornel Toma, Magdo Ferer)

Românii din Spania au ales autocarele

Nouă aeroporturi din Spania au fost închise complet în intervalul orar 8.30 - 20.00. În aceste condiţii, singura soluţie pentru românii care doreau să ajungă în ţară a rămas transportul cu autocarul.

„Aveam bilet pentru azi, de la Valencia, dar nu mai pot zbura. Trebuie să ajung repede acasă, iar cu autocarul fac două zile", se plângea, ieri, Robert Sauer (32 de ani), originar din Slatina. (Mihai Mateaş)

Au fost efectuate zboruri de test

Compania olandeză KLM a efectuat, sâmbătă seara, un zbor de test în spaţiul aerian olandez. Primele estimări au indicat că, în atmosferă, calitatea aerului îndeplineşte criteriile de siguranţă.

Compania germană Lufthansa a efectuat de asemenea 10 curse aeriene test din München spre Frankfurt, la o altitudine de vizibilitate stabilă de 3 mii de metri. Unele aeronave au fost ridicate şi până la 8.000 de metri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
monstru pixabay jpg
muncitori agricultura foto pixabay
ceas john jacob astor jpg
cuplu pat1 jpg
canicula asia profimedia jpg
sirena elle jimenez ofimedia jpg
record temperatura jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net